YPG Genel Komutanlığı, ABD ve Rusya görüşmelerinden sonra Suriye’de ilan edilen ateşkese ilişkin açıklama yaptı.

YPG açıklaması şöyle:

“Bu ateşkes ile DAIŞ (IŞİD) çetelerine karşı birlikte mücadele etmeyi ve Uluslararası Güvenlik Meclisi’nin 2254 sayılı kararı çerçevesinde siyasi çözümün devreye girmesini umut ediyoruz. Bu yeni süreçte uluslararası insan hakları kanunları çerçevesinde Suriyeli halklarının hakları korunmalıdır.

“Başta Demokratik Özerklik Yönetimi olmak üzere tüm siyasi kesimlerin bu ateşkes ile siyasi çözümün bir parçası olarak ele alınmalıdır.

“YPG olarak DAIŞ terörüne karşı mücadelemiz sürecektir. Tüm bölge bu terörden kurtarılana değin bu toprakları korumaya devam edeceğiz. Bölgede güvenli şartları olağan kılınacak ve Türkiye’nin Suriye topraklarındaki işgaline son verilecektir.”

DSG: ATEŞKESE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Resmi Sözcüsü Telal Silo, ilan edilen Suriye ateşkesine göre hareket edeceklerini belirtti ve bu ateşkesin sonuçlarının iyi olmasını umduklarını ifade etti.

DSG Resmi Sözcüsü'nün açıklaması şöyle:

“Amerika ve Rusya arasındaki görüşmelerden sonra Suriye’de ilan edilen ateşkes, uluslararası diplomatik emeklerin bir sonucudur. Suriye sorununa siyasi çözümü ve yeni bir süreci başlatacaktır. Bu ateşkesin diğer ateşkesler gibi olamayacağı ve daha iyi sonuçları beraberinde getireceğine inanıyoruz.

“Çünkü bu görüşmeler, siyasi sürecin başlaması için ortak bir zemin hazırlamayı hedefliyor. Aynı zamanda Suriye’deki kuşatma altında bulunan bölgelere yardımların ulaşması içinde olanak sağlıyor. Demokratik Suriye Güçleri (QSD/DSG) olarak, Amerika ve Rusya’nın görüşmeleri sonucunda varılan ateşkese göre hareket edeceğimizi ilan ediyoruz.”

“Suriye sorunun siyasi çözümü için gösterilen bütün çabaları değerli görüyoruz.”

Kaynak: ANHA