ABD’nin Rakka operasyonunda nasıl bir yol izleyeceği hâlâ resmen açıklanmazken, YPG Genel Komutanı Sipan Hemo harekâta kendilerinin katılacağını doğruladı.

Hemo, kentin IŞİD’den kurtarılması için ilk kez bir tarih de telaffuz etti.

‘NİSAN BAŞINDA BAŞLAYACAK’

Reuters ajansının sorularına yazılı olarak yanıt veren Hemo, “Rakka’yı özgürleştirme ve saldırı düzenleme konusunda karar verildi ve askeri operasyon nisan ayı başında başlayacak” dedi.

‘KENTE GİRECEK GÜÇELRİN YÜZDE 25’İ YPG’

YPG’nin kente Suriye Demokratik Güçleri’yle birlikte saldıracağını söyleyen Hemo, “Rakka’ya girecek güçlerin yüzde 25’ini, muharebe deneyimi ve kent içi savaşları yönetmekte becerisiyle öne çıkan YPG oluşturacak” ifadelerini kullandı.

‘RAKKA BİRKAÇ HAFTADA ALINIR’

Hemo, “Rakka operasyonunun birkaç haftadan uzun sürmeyeceğine inanıyoruz” iddiasını da dile getirdi. Saldırı için hazırlıkların da ileri safhalarına ulaştığını açıklayan YPG Genel Komutanı, “Özellikle kentin üç koldan tecrit edilmesi sonrasında, silah, teçhizat ve savaşçı sayısı açısından saldırıya yeterli hazırlığımız var” dedi.

İKİNCİ KÜRT KAYNAK: TARİH, NİSAN BAŞI

İkinci bir Kürt kaynak da operasyonun nisan başında başlatılacağı iddiasını doğruladı. Reuters’a konuşan kaynak, Amerikalıların Suriye’nin kuzeyindeki asker sayısını ve teçhizatını stratejik bir denge sağlamak için artırdığına dikkat çekti; “Rakka operasyonunun nisan başındaki tarihi yaklaştıkça bu ivme de artacaktır” dedi.

PENTAGON DOĞRULAMADI 

Reuters’ın ulaştığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis ise Rakka konusunda henüz bir karar verilmediğini söylemekle yetindi.

Haberin tamamı Gazete Duvar'da