Rojava'nın savunma gücü YPG'nin, Musul'da IŞİD'le peşmergeler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Til Koçer'den çatışma bölgesine geçti. ANF'de yer alan habere göre; YPG sözcüsü Polat Can, "Sınırları kaldırdık. Güneyli kardeşlerimizi IŞİD çetelerinden korumak için büyük bir güçle Güney'e geçtik" dedi.

Musul’a bağlı Zumar’da IŞİD’le peşmergeler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine YPG güçlerinin Til Koçer üzerinden çatışma bölgesine geçtiği belirtiliyor.

YPG Sözcüsü Polat Can yaptığı açıklamada, “IŞİD büyük bir güçle Zumar ve Şengal’e saldırıp Zaxo’dan ayırmak istiyor. Bunun önünü almak için buradayız. Aradaki sınırları kaldırdık. Güneyli kardeşlerimizi IŞİD çetelerinden korumak için büyük bir güçle Güney’e geçtik” dedi.

Bugün öğleden sonra IŞİD'in peşmerge güçlerine dönük saldırıları şiddetlenirken, akşam saatlerinde Tıl Koçer’e sınır olan Rabia’dan sorumlu peşmerge gücü 8. Alay sorumlusu Haşim Sîtî ve denetimindeki peşmergelerin, savunmakla görevli oldukları Rebîa kasabasından çekildiği gelen bilgiler arasında. Bu durum üzerine ise kasabanın savunmasını YNK peşmergeleriyle birlikte YPG'nin üstlendiği belirtiliyor.

ANF'deki haberde; yetkililerin, şu anda YPG savaşçıları ile YNK peşmergelerinin alanı ortak savundukları, Til Koçer-Rabia sınır kapısının da YPG-YNK denetiminde olduğunu söylediği aktarılıyor. YPG güçlerinin Şengal'e doğru hareket edecekleri de gelen bilgiler arasında.