Yaklaşık 80 bin kişinin IŞİD korkusundan göç ettiği Kobani’ye giren T24 Muhabiri Hikmet Durgun, Kobani kent merkezinde YPG Komutanı Sipan Hemo’yla görüştü.

Hemo, son bir haftada 250 IŞİD üyesini öldürdüklerini, Türkiye’den ise yüzlerce kişinin Kobani’ye gelerek YPG'ye katıldığını söyledi. "IŞİD’in ağır silahlarının çoğunun Türkiye’nin silahları" olduğunu öne süren Hemo, "IŞİD’in saldırıları ilk değil ama ilk defa bu kadar çok sağır silahlarla saldırıyorlar" diye konuştu.

'IŞİD ÇOK AĞIR SİLAHLARLA SALDIRIYOR'

Hikmet Durgun'un T24'teki haberine göre; "IŞİD çeteleri çok ağır silahlarla saldırıyorlar. IŞİD karada çok savaşmıyor. Ağır silahlarla saldırıyor” diyen Hemo, IŞİD’in saldırılar karşısında halkın büyük bir fedakarlığı ve direnişin var olduğunu söyledi. Hemo, şöyle devam etti:

”Kobani’de mücadele edebilen insanlar Kobani’de kalıyor. Daha çok yaşlı kadın, çocuk göç ediyor. Türkiye’den de insanlar Kobani’ye gelip IŞİD’e karşı savaşıyorlar. Son birkaç gün yüzlerce kişi Türkiye’den gelip YPG’ye katıldı. Hepsini eğitimden geçireceğiz. IŞİD saldırıları başladığından bu yana 250 IŞİD’çi öldürüldü. YPG IŞİD’e büyük darbeler verdi. Ağır silahları ele geçirildi. Doçka ve Tankları ele geçirildi. IŞİD’in ağır silahları çoğu Türkiye’nin silahlarıdır. IŞİD’in saldırıları ilk değil ama ilk defa bu kadar çok sağır silahlarla saldırıyorlar.”