Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, özel maden ocağının yer altındaki faaliyetini durdurması nedeniyle 135 işçi işten çıkarıldı.

2 aylık maaşlarını ve tazminatlarını alamayan, maden kapandıktan sonra kendilerine başka yerde iş bulunacağı sözleri tutulmayan işçiler maden önünde çadır kurarak direnişe başladı.

Türk-İş’e bağlı Maden-İş Sendikasına üye işçiler, sabah saatlerinde maden ocağının önüne giderek çadır kurdu.

Yaşananlarla ilgili konuşan işyeri temsilcisi Fatih Arslan, 31 Aralık’ta yaklaşık 135 kişinin işten çıkarıldığını söyledi.

5 ay önce madende yer altı faaliyetinin durdurulduğunu ve gerekçe olarak da artık açıktan maden arayacaklarının bildirildiğini ifade eden Arslan, “Bu süreçte maaşlarımız ya geç yattı ya da verilmedi. Kasım ve Aralık ayı ücretlerimiz hala içerde. Tazminatımızı da alamadık” dedi.

VERİLEN SÖZ TUTULMADI

Alacaklarının yanı sıra kendilerine başka yerde çalıştırma sözü verildiğini anlatan Arslan, yer altı faaliyeti durduktan sonra Merzifon’daki maden ocağında, Sorgun Linyit İşletmesi’nde ve hafriyat alan şirkette çalışacakları sözünün tutulmadığını açıkladı.

DİRENİŞ DEVAM EDECEK

Evrensel'de yer alan habere göre, işten atıldıktan sonra eylem yaptıklarını, şimdi de Sorgun Linyit İşletmesi önünde çadır kurarak eylemlerini büyüteceklerini anlatan Arslan, yer üstü yürüyen faaliyet nedeniyle işletmeye gelen kömür taşıyan araçları da içeri sokmadıklarını söyledi.

Arslan kendilerine verilen iş sözü tutuluncaya kadar çadırda bekleyeceklerini ve eylemlerinin süreceğini açıkladı.