İstanbul'da bir otel odasında tek başına Youtube'dan bakarak doğum yapmasıyla sosyal medyada gündem olan Amerikalı Tia Freeman başından geçenleri euronewsNBC'ye anlattı.

Türkiye üzerinden aktarmalı olarak Almanya’ya geçmek için yola çıkan Freeman, uçuşunun ertesi gün olması sebebiyle İstanbul’da havaalanına yakın bir otele geçmesinin ardından doğum sancılarının başladığını fark etti.

Freeman, “Başlangıçta krampları pek dikkate almadım, sıradan hamilelik sancıları zannettim. Bu nedenle hastaneye gitmeyi düşünmedim. Zaten etrafımdaki insanların çok az İngilizce bilmesi ve benim Türkçe bilmemem sebebiyle öyle bir ihtimali aklımdan geçirmedim” şeklinde konuştu.

Freeman’a otel odasında neler yaşadığıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Her şeyi internete bakarak yaptığım için Youtube sitesine girdim ve ‘nasıl doğum yapılır’ yazdım. Karşıma çıkan ilk videoda en rahat bebek doğumunun suda yapıldığı yazıyordu. Birini dişlerimin arasına geçirmek, diğeriyle de bebeğimi sarmak üzere iki havlu buldum odada. Kasılmalarımı hesaplamak için telefonumda zaman tuttum. Henüz iki dakika geçmemişti ki, küvetin içinde beliren bebeğimi gördüm. Suyun içinden çıkardığımda bir oğlumun olduğunu anladım. Daha sonra Wikihow sitesine girerek bebek kordonunun nasıl kesilmesi gerektiğini okudum ve çakımı otel odasındaki kettle ile kaynattığım suyla sterilize ettikten sonra kordonu kestim. Sonrasında bebeğimi emzirdim ve odayı temizledim.”

ONLARI İNSAN KAÇAKÇISI OLMADIĞIMA İKNA ETMEYE ÇALIŞTIM

Tia Freeman ertesi gün havaalanına geri döndüğünde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ertesi gün Emniyet Müdürlüğü’ne ve ABD Konsolosluğu’na gittiğimde onları bir süre insan kaçakçısı olmadığıma ikna etmeye çalıştım. Doktorlar gerçekten doğum yapıp yapmadığımı anlamak için bazı kontroller yaptı, bu arada basın da geldi. Konsolosluk memuru, otel odasında tek başıma yaptığım doğumu anlatınca şoke oldu ve böyle bir şeyin daha önce hiç yaşanmadığını söyledi. Ardından da oğlumun Amerikan vatandaşlığı alabilmesi için bazı evrak işlerini yapmak zorunda kaldım.”

Tia Freeman, havaalanı çalışanlarından birisinin önerisi üzerine oğlu Xavier’e Ata ismini de ekledi. Yeni doğum yaptığı için uçuşuna izin verilmeyen Freeman, iki hafta Türkiye’de kaldıktan sonra Almanya’ya uçuşunu hiç gerçekleştirmeden ülkesi ABD’ye geri döndü.