Muhalefetin oylarını bölmekle eleştirilen Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Anketlerdeki oranımıza göre en az CHP'den en fazla AKP'den oy alıyorum" 'savunmasına', Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü'den yanıt geldi. Kömürcü, "Araştırmalarımızın hiçbirinde böyle bir tablo yok" diyerek İnce'nin AKP seçmeninden çok CHP ve İYİ Parti seçmeninden oy aldığını yazdı.

Kömürcü, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Araştırmalarımızın hiçbirinde böyle bir tablo yok. Son üç araştırmamıza baktığımda 14 Mayıs'ta AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 0,2 ila 0,7'si cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda İnce'ye oy veririm diyor. Bu oran CHP seçmeninde yüzde 2'nin, İYİ Parti seçmeninde yüzde 9'un üzerinde."

İNCE NE DEMİŞTİ?

İnce, Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün yaptığı görüşmenin ardından tv100'de Ece Üner'in konuğu olmuş, 'partisinin en az CHP'den, en fazla AKP'den oy aldığını' savunmuştu. İnce, "Memleket Partisi'nin oyu yüzde 11, Muharrem İnce'nin oyu yüzde 16-17 bandında. Seçime daha 46 gün var bekleyelim görelim neler olacak. Anketlerdeki oranımıza göre en az CHP'den en fazla AK Parti'den oy alıyorum" demişti.