Trabzon'un Yomra İlçe Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunda yaşanan istifa krizi büyüyor. Meclis üyesi beş kişi AK Parti'den istifa ettiklerini ortak açıklamayla duyurdu.

Haziran ayı meclis toplantısında, belediyeye ait bir benzin istasyonunun satışı için Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yetki verilmesi oylamasında AK Parti’li Tülay Adanur, grup kararına uymamış, İYİ Partili meclis üyeleriyle birlikte hareket edip evet oyu kullanmıştı. Bu olay sonrasında önce AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur istifa etmişti.

'BELEDİYE ÖZ KAYNAKLARI TALAN EDİLİDİ'

Beş Meclis üyesi, ortak imzalı açıklamasında şunları kaydetti:

“AK Parti Yomra Belediye Meclis Üyeleri olarak, Yomra Belediye Başkanının Yomra için doğru kararlar vermediğini, ancak Yomralı hemşehrilerimize takındığı maske ile olayları farklı yansıttığını, belediyemizin ilk defa bu dönem mallarının icra yoluyla satılacak duruma getirildiğini yani öz kaynakların bu kadar talan edildiğini gördük. Belediyemizin kaynakları değerinin altında satılarak birilerine peşkeş çekilmek istenmektedir

Üzülerek ifade etmek isteriz ki; AK Parti Yomra Teşkilatı bünyesinde Yomra halkının oyları ile seçilmiş Belediye Meclis üyelerinin fikirleri önemsenmemekte, bizimle birlikte görev yapan birkaç arkadaşımız grup kararımız dışında hareket edebilme hakkını kendinde görebilmektedir. İşte bu arkadaşlarımız meclis salonunda Yomra halkının aleyhine karar alarak yıllardır sürdürülen hukuki mücadele sonrası mahkeme kararıyla da bozulan satış kararının tekrar meclis kürsüsünden onaylanmasına çanak tutmuştur. Burada sorunumuz AK Parti ilkeleri ile değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. İlçe Başkanımız Sayın Avni Adanur siyasi duruşumuzda hep yanımızda oldu. Biz de Yomralının hakkını, adaletini savunan duruşun arkasında olacağız. Bu sebeplerden dolayı AK Parti’den istifa ediyoruz, ancak yüklenen sorumlulukla meclis üyesi olarak çalışmalarımıza devam ederek sizlerin haklarını korumaya, kollamaya görev süremizin sonuna kadar devam edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz."