Abdullah Kaan Özbağ… Çorum’da inşaat mühendisi bir genç, 27 yaşında…

Abdullah Kaan, kendi ayaklarının üstünde durabilmek, iyi bir gelecek kurabilmek için yıllarca okuyan ve işsiz kalan gençlerden biriydi. İşsizlikten dolayı girdiği bunalım yüzünden daha fazla mücadele edemedi ve park halindeki otomobilinde silahla yaşamına son verdi.

Oğuzhan Demirhan... 21 yaşında, taşeron enerji işçisi...

Oğuzhan, Ordu Altınordu'dan çalışmak için Antalya Manavgat’a geldi.

Antalya Manavgat'ta ikiz kardeşiyle birlikte yüksek gerilim hattının yer aldığı direkte topraklama çalışması yaparken elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Ne yazık ki, Abdullah Kaan gibi birçok genç yıllarca emek verip eğitim hayatını bitirdikten sonra işsizlikten girdiği bunalım yüzünden yaşamına son veriyor. İşsizlikten dolayı ise Oğuzhan gibi taşeron işçisi olarak çalışmak zorunda kalan gençler iş cinayetine kurban gidiyor.

Genç nüfusun fazla olduğu ülkelerden birisi olan Türkiye’de gençler geleceğinden umutsuz ve ne yapacağını bilmiyor.

Türkiye’de gençlerin gelecek kaygısı artık eğitim döneminde başlıyor.

Sorunlar sadece gençlerle de kısıtlı kalmıyor. Türkiye, geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor.

Hükümetin istihdam politikası yetersiz kaldığı gibi Türkiye ekonomisi gün geçtikçe daha da çöküyor. AKP hükümeti, yaşanan bu kriz karşısında çaresiz kalıyor ve üstelik milletin aklıyla da alay ediyor.

Yok Böyle Bir Rezalet!

Geçtiğimiz gün ise, yenilenen meclis lokantasını tanıtan TBMM başkanı ve AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, eline aldığı bıçakla keyfi son derecede yerinde, gülerek et kesme gösterisi yapıyor.

Sonrasında ise övüne övüne meclis lokantamızın zenginliğinden bahsediyor.

Diyor ki, ‘‘Meclis lokantasında 550 çeşit yemek var. Seçmesi bile zor’’

Vallahi akıl alır gibi değil.

Çarşı, pazar ve marketler cep yakıyor. Domatesin kilosu 15 lira, salatalığın kilosu 11 lira, patlıcanın kilosu 15 lira, sivri biberin kilosu 13 lira, pırasanın kilosu 9 lira olmuşken…

İşsizlikten dolayı gençler hayatına son verirken…

Millet yoksullukla mücadele ederken…

Meğer bizim meclisin sofrasında kuş sütü eksikmiş.

Daha fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum ve hepimiz adına soruyorum: Sayın Yıldırım, siz hangi milletin meclisini temsil ediyorsunuz?