Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda bir grup genç tarafından 4 Ağustos Pazar günü başlatılan #RojavayaAcilYardim kampanyasında toplanılan yardımlar ilk posta olarak 13 Ağustos Salı akşamı gönderildi.

Forumlarda düzenli olarak Gezi Direnişi’nde hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından yapılan “yardımların araca yüklenmesi için insan zinciri oluşturma” çağrısına tüm forum katılım gösterdi.



Zincire katılım çağrısında okunan metin ise şöyle:

“Karanlık güçlerin ve bunlarla ortak hareket eden yürütme erkinin halkımız üzerindeki baskılarının en yoğunlaştığı dönemden geçiyoruz.

Gezi Direnişi sırasında kolluk kuvvetleriyle eşi benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleştiren ve 5 arkadaşımızı aramızdan alan AKP hükümeti, onun kolluk kuvveti, devleti, eli silahlı faşist birliklerinin üzerimize yönelttiği saldırılar hala belleklerimizde.

Aynı karanlık güçler talepleri bizim Gezi Direnişi’ndeki taleplerimize paralel olan, Suriye’nin Rojava Bölgesi’nde yaşayan kardeş Kürt Halkı’na katliam gerçekleştiriyor.

‘Devlet terör örgütleri ile görüşmez’ diyenler, bugün terörist El-Nusra örgütü militanlarını topraklarımızda eğiterek Kürtler’in ve haklı taleplerinin üstüne sürüyor. Akla hayale gelmeyecek işkencelerle katlediyor.

Bizler Gezi Direnişi ile özgürlük-demokrasi taleplerimizi yükseltirken kardeşleştik. Egemenlerin bize dayattığı “kardeşlik” anlayışının dışına çıkarak, yok saymak, inkar etmek, katletmek değil taleplerini sahiplenerek hep beraber yükseltiyoruz.

Kardeşlik “kardeş katli vaciptir” diyenlerin değil, bizim ellerimizde yeşerecektir.”

Yardımların yüklenmesinin ardından araçla birlikte rıhtıma kadar sloganlar eşliğinde yürüyen forum bileşenleri aracın alkışlarla uğurlanmasından sonra sloganlarla taleplerini ve Rojava Halkı’nın yanında olduklarını dile getiren kitle Kadıköy’ün içinde gezdikten sonra Yoğurtçu Parkı’na geri döndü ve küçük çaplı bir Rojava Forumu düzenledi.

Kampanyanın saldırılar dinmedikçe devam edeceği de belirtiliyor.

DEMOKRAT HABER