Van Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayı ile Başkale ilçesinde bulunan “Şehit Uzman Kerim Aydın ve Murat Dağdelen” caddelerinin isimlerinin Yılmaz Güney Caddesi olarak değiştirilmesi kararı Van Valiliği tarafından reddedildi.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayı ile Başkale ilçesinde bulunan “Şehit Uzman Kerim Aydın ve Murat Dağdelen” caddelerinin isimlerinin Yılmaz Güney Caddesi olarak değiştirilmesi önerisini kabul etmedi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan imzasıyla Van Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Başkale ilçesinde bir kısım cadde isimlerinin değişikliğine ilişkin olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu ve onaylanmak üzere valiliğimize gönderilmiş olan 15.10.2014 tarih ve 225 sayılı karar incelenmiştir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canları pahasına görevlerini ifa ederken şehit olmuş milli birlik ve beraberliğimizin en önemli değerleri olan şehitlerimize bir vefa borcu olarak anılarının yaşatılması amacıyla isimlerinin verilmiş olduğu cadde, bulvar vb. tesislerden kaldırılması valiliğimizce kabul edilemez bir durum olarak değerlendirildiğinden söz konusu karar onaylanmadan iade edilmiştir.

Ancak; şehitlerimizin isimlerinin kaldırılmak istendiği cadde ve sokaklar yerine beldede yeni açılacak cadde, bulvar vb yerlere toplamda ortak değerlerimiz olarak kabul görmüş sanatçılarımızın isimlerinin verilmesi valiliğimizce memnuniyetle karşılanacaktır.” (İMC Tv)