Son dönemdeki krizin fitili 12 Haziran’da üç İsrailli’nin Batı Şeria’da “kaybolması” ile başladı.

Biri 19 yaşındaydı. Adı Eyal Yifrah’dı.

Diğer ikisi ise çocuk yaşta, daha 16’sındaydı; Gilad Shaar ve Naftali Fraenkel…

Ancak yer bulmadılar Türkiye gündeminde. Konuşulmadılar.

Ne de olsa “kaybolanlar” İsrailliydi. İkisi 18 yaşından küçük yani çocuk da olsa görmezden gelinebilirdi.

Öyle de oldu…

18 gün sonraysa işin rengi değişti çünkü “ölü bulundu”lar.

En son okuldan çıkarken görülmesinin ardından bu kez bir çukurda bulunan cansız bedenleri teslim edildi ailelerine.

Ama bu da ses getirmedi Akdeniz’in bu kıyısında.

İsrail, yaşananlardan Hamas’ı sorumlu tutarken, Hamas kabul etmedi suçlamaları. Bölgede yükselen tansiyonsa bir başka çocuğun, 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Abu Khdeir’in öldürülmesi ile devam etti.

Ama bu bir bomba etkisi yarattı Türkiye’de.

İşte bu olayla birlikte Ankara gözünü bölgeye çevirdi.

Ölen İsrailli çocuklardan esirgenen “çocuk” kelimesi bu kez bol bol kullanılır oldu medyada. Haberler ön sıralarda yer almaya başladı, gazetelerde geniş yer açıldı.

Böyle bir süreçte 7 Temmuz’da İsrail, Gazze’ye karşı operasyon başlattı. Ve bu da her askeri adımı gibi hemen antisemitist dalgayı güçlendirdi dünyanın dört bir yanında. Özellikle de sosyal medyada.

Twitter’da, Facebook’ta onlarca, yüzlerce mesaj paylaşıldı, sadece İsrail’i değil tüm Yahudileri hedef alan. Paylaşılmaya da devam ediliyor. 6 milyon insanı öldüren, soykırım kelimesinin ortaya çıkmasına neden olan Hitler’i öven, Naziler’i yücelten…

Bu övgülerden biri de Yıldız Tilbe’ye ait. “Allah, Hitler'den razı olsun bunlara az bile yapmış ne kadar haklıymış adamcağız. Bu Yahudilerin sonunu gene Müslümanlar getirecek Allah'ın izniyle az kaldı.” dedi Twitter’daki mesajında.

Tilbe’nin sözleri sosyal medyada tartışma yarattı. Halbuki bu ne ilk, ne de son. Hitler’in Almanya’da basımı yasak olan “Kavgam”ının uzun dönem çok sattığı, Dünya Kupası’nda Brezilya’ya karşı 7-1’lik Alman milli takımının futbol zaferi sonrasında Nazilerle ilgili “sözde” esprili mesajların paylaşıldığı, yani iyi günde kötü günde Yahudileri hedef alındığı bir ülkede Yıldız Tilbe ne kadar yalnız olabilir ki?

Sahi her fırsatta İsrail’i ya da Yahudileri hedef almak için Hitler'i öven, Nazileri yücelten Türkiyeliler Almanya'da aynı düşüncenin kendilerini katlettiğinin farkında mı?