Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek açıklaması yapan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, mücadelenin dayanışma ile büyüyeceği ve sonuç alacağını söyledi. 

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör olarak atanmasına karşı direnişe geçen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla Davutpaşa Kampüsü’nde pankart çalışması yaptı. Özel Güvenlik Birimleri’nin (ÖGB)  engellenmelerine rağmen pankart çalışmasını tamamlayan öğrenciler, daha sonra açıklama yaptı.  
 
KAYYIM ZİHNİYETİNE HAYIR
 
Öğrenciler adına yapılan açıklamada, kayyım rektörlere karşı verilen mücadelenin dayanışmayla büyüyeceği ifade edildi. 

"Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi sonrası akademisyenlerin ihraç edilmelerinin hatırlatıldığı açıklamada, “Bizler Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak öğretmenlerimizin barış yanlısı, muhalif çizgilerinden dolayı ihraç edilmelerinin 2017 yılında da karşısındaydık, şimdi de karşısındayız. İktidar, akademinin özgür ve özerk yapısının içini boşaltarak, kendisine biat etmesini istediği için kendi yandaş kadrolarını ihraç edilen Barış Akademisyenleri’nin yerine getirdi” ifadelerine yer verildi. 
 
‘BİRLİKTE GELECEĞE YÜRÜYEBİLİRİZ’ 
 
Hukuki dayanaklar olmadan, işkencelerin, gözaltı süreçlerinin ve tutuklamaların günbegün arttığı belirtilen açıklamada, “Sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddetin her türlüsünü alanlarda sıkça görüyoruz. Sadece üniversitesinde kayyum zihniyetine geçit vermek istemeyen 11 arkadaşımız tutulandı, 30’a yakın arkadaşımız ise ev hapsi cezası aldı. Dayanışma ile birlikte kol kola yürümenin ülkenin politik muhtevasından dolayı önemini çok daha iyi anlıyoruz. Biliyoruz ki bizler yan yanaysak, bizleri özne olarak yok sayan zihniyete karşı eşit, özgür, demokratik bir geleceğe yürüyebiliriz” denildi.  
 
Açıklamanın ardından öğrenciler, tutuklanan arkadaşlarının isimlerini okuyarak, "burada" diye haykırdı.

Kaynak: MA