Yakınlarını Kızılay'a yönetici yapmakla eleştirilen AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, çadır skandalı nedeniyle gündem olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a "istifa" çağrısı yaptı.

Yıldırım, “Bizim iktidarımız öncesinde de Kızılay'da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık. Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değil. Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur”dedi.

Habertürk canlı yayınına katılarak gündemi değerlendiren Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

HER GÜN İKİ İLE GİDİYORUM: 21 yıllık parti kuruculuğundan bugüne kadar devam eden yoğun çalışmam var. Aday olmadı vaziyeti idare ediyor gibi diye bir algı olmasın. Her gün iki ile gidiyorum. Dün Kars ve Muş'taydım. Yarın Bilecik, Burdur, öbür gün Isparta.

İLK TURDA SEÇİMİ ALIRIZ: Seçimin ilk turda Cumhur İttifakı lehine biteceğine düşünüyorum. İlk turda biz alırız. Yapacak her zaman yeni şeyler vardır. İhtiyaçlar değişiyor. İnsanların başlangıçta içme suyuna ihtiyacı vardı, köy yollarına, okula ihtiyacı vardı. Şimdi internet yetmiyor diyor. Kapasite artırın diyor köydekiler. İhtiyaç çok. İnsan var olduğu müddetçe ihtiyaçlar olmaya devam edecek. O ihtiyaçları da önemseyen, yapma azminde olan kadrolara da ihtiyaç var. Tecrübemiz var. Sadece söz veren kadrolar yok. Verdiği sözleri hayata geçiren iktidardan bahsediyoruz. 21 yıl dağ gibi sorunları dağ gibi projelere dönüştürmüşüz.

İBB'DE 21 BİN KİŞİNİN İŞİNE SON VERDİLER: Yerel yönetimlerde kısmi başarıları var. İstanbul ve Ankara'da. Orada sözlerini yerine getirdiklerini düşünmüyorum. Projeler ne kadar gerçekleşmiş, açar bakarız. Performansları ölçecek veriler elimizde var. 'Biz belediyeleri kazandık ama namus sözü sayın Kemal Bey'in, 1 tane çalışanı işten atmayacağız' dediler. Sadece İBB'de 21 bin kişinin işine son verdiler. Yerine adam aldılar mı, aldılar. Bu hakkaniyete, adalete uygun bir şey mi? Çalışanların ekmeğiyle oynamak yakışmaz iktidar sahiplerine.

KIZILAY BAŞKANI'NIN KENARA ÇEKİLMESİ YERİNDE OLUR: Biz insanlarla uğraşmayalım, projelerle uğraşalım. Bir insanı ekmeğinden etmenin bize kazandıracağı bir şey yok. İşini yapmıyorsa, hak etmesi gereken maaşın gereğini yerine getirmiyorsa tabii ki ona işlem yapmak gerekir. Öbür türlü diğer çalışanlara haksızlık olur. Mekanizma belli disiplin soruşturması, hukuki yollar var. Kızılay 150 yıllık geçmişi var. Kızılay'la ilgili benim kafam çok berrak. Kızılay bu geçmiş içinde zaman zaman maalesef kötü durumlara düştü. Bizim iktidarımız öncesinde de Kızılay'da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık. Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değil. Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Başkanın bu şartlar altında bırakması gerektiğini bakanlardan söyleyenler oldu. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur.

HÜDA PAR'IN TERÖR EYLEMİ VAR MI?: Hiçbir zaman HDP, Yeşil Sol Parti PKK'ya terör örgütü dememiştir ve PKK'nın eylemlerini de kınamamıştır. Millet İttifakı seçilirse silahlar bırakılacak diyor. Böyle bir kabiliyetiniz var idiyse bu kadar insanın hayatını kaybetmesine niye sebep oldunuz? Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü tehdit altında. Adamların şartı ortada. Yerel özerkliği istiyoruz dedi. HÜDA PAR'ın bir terör eylemi var mı? HÜDA PAR kim PKK kim? Özerklik istiyorsa halt etmiş! Bu milletin yüz yıl önce yaptığı ahit var. Üniter devlet yapısı. Vatan toprağı bütündür. Bu bugün de geçerli. Terör örgütleri ve onların arkasındakiler Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Yüz yıl önce de bölmeye çalıştılar, bu millet şahlandı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında kenetlendi. Şimdi yarım kalan hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

ÇOCUK MU KANDIRIYORSUNUZ?: Ankara'nın belediye iktisadi teşekküllerinde CHP üyelerinin yönetim kurulu üyesi olduğunu biliyorum. PKK'lı olup olmadığını güvenlik unsurları ortaya çıkarır. HDP terör örgütünden talimat alan yapı sadece iyilik olsun diye Kemal Bey'e destek oluyor. Çocuk mu kandırıyorsunuz, halka bu kadar hakaret olmaz.

BİZİM PİS İŞLERLE İŞİMİZ OLMAZ: (Kılıçdaroğlu'nun 'pis işler açıklaması) İzah edemedikleri bir ilişki vardır. Bunların açığa çıkma endişesi vardır. Önceden kendileri faş edebilir. Pis iş çok kötü bir tabir. Bizim pis işlerle işimiz olmaz. Ama bu dark web denen dünyada olan şeyler. Parayı bastırıyorsunuz, birini infaz etmek istiyorsanız teknoloji müsait. Bizim böyle bir faaliyetimiz yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemini sıkıntılı görüyorum. 'Ben YSK'ya güvenmiyorum' dedi. Bu fevkalade talihsiz açıklama. YSK çok partili hayatımızdan beri seçim yapıyor. İstanbul seçimlerinde benden önde olduğunu açıkladı. Böyle bir açıklama iktidara talip olan birinin söyleyeceği bir açıklama olmamalı.