Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmalarından Yiğit Bulut, TRT Haber'de ekrana gelen Derin Analiz programında gündemi değerlendirdi.

Türk Lirası'nın son günlerde kaybettiği değeri yorumlayan Bulut, Türkiye-Rusya-İran arasında Ankara'da düzenlenen üçlü zirvenin birilerini çok rahatsız ettiğini söyledi ve "O zirve dünyanın dengesinin, yani dünyanın G noktasının doğuya doğru kaydığının göstergesi" dedi.

Yiğit Bulut, "O zirve dünyanın dengesinin, yani dünyanın G noktasının doğuya doğru kaydığının göstergesi. Amerika'dan 4., 5., 6. filo yola çıkmış. İsterse 7., 8., ve 9. filo da yola çıksın. Biz imanlı olduktan sonra ne yapacaklar" diye konuştu.

Türkiye'nin emperyalizme karşı bir savaş verdiğini savunan Bulut, kur seviyesine bakılmaması gerektiğini söyledi.

'İNGİLİZ BESLEMELERİNİN EZBERE BİLDİĞİ FAİZLERİ…'

'Faizlerin artırılması için büyük bir oyun oynandığını' iddia eden Yiğit Bulut, konuyla ilgili şunlar söyledi:

"Birileri sadece ekrana bakıp 'Aaa dolar 4.10 olmuş…' Ne dedi Cumhurbaşkanımız? 'Bana kur seviyesiyle gelmeyin' dedi. Ne yapalım? Küresel emperyalizme karşı savaş verdiğimiz noktada, İngiliz beslemelerin ezbere bildiği gibi faizleri mi artıralım?

Çok açık söylüyorum. Piyasayı buna doğru itmeye çalışıyorlar. Bir oyun kuruyorlar. Yok kur 4.05-4.10 oldu… Arkadaş biz emperyalizme karşı savaş veriyoruz. Bu bir savaş. Kurtuluş Savaşı kadar önemli bir savaş."