Cumhurbaşkanlığı seçimi için birbuçuk aylık bir süre kalırken, adaylardan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir destek de Yeşiller Partisi'nden geldi. "Demokrasi güçleriyle yan yana Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz" açıklaması yapan Yeşiller Partisi, mevcut 'çoklu kriz' ortamını aşmak için bu yönde karar aldığını duyurdu.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Yeşiller Partisi'nin, seçim kararını ilan ettiği açıklama şöyle:

CUMHURİYET TARİHİNİN EN AĞIR KRİZİ

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken tarihimizin en ağır toplumsal, ekonomik ve ekolojik krizlerini bir arada yaşıyoruz. Bu çoklu krizlerin en önemli sebebi AKP’nin ve Genel Başkanı’nın Türkiye’ye dayattığı, siyasette ortak aklı devre dışı bırakan, tüm kurumların atalet ve çürümesine yol açan ve sonuçta geniş ölçekte mağduriyetler yaratan tek adam rejimi ve hukuku ayaklar altına alan demokrasi karşıtı otoriter anlayışıdır.

SİSTEMATİK AYRIMCILIK, RANT TALANI

Tek adam rejimi süresince yargı siyasetin emrine verilmiş; ifade ve örgütlenme özgürlükleri keyfi kararlarla yok edilmiş; yoksullar görmezden gelinmiş ve yoksunluk kurumsallaştırılmış; tüm kurumların içi boşaltılmış; laik değerler inkâr edilmiş, başta kadınlar ve LGBTİ+’lar olmak üzere toplumda sistematik ayrımcılığa uğrayan kesimlerin yaşamları giderek zorlaştırılmış ve doğal varlıklarımız bir rant kapısı olarak çıkar gruplarının hizmetine sunularak geri dönülmez tahribata uğratılmıştır.

YIKIMIN DURDURULMASI İÇİN KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYORUZ

Yeşiller Partisi olarak, bu çoklu kriz ortamını aşmanın, kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun şekilde denge ve denetleme mekanizmalarının güçlendirilmesiyle ve doğanın, insanın sömürülmediği bir düzen kurmak üzere demokrasi güçlerinin yan yana durmasıyla mümkün olabileceğine inanıyoruz. Saydığımız sebepler başta olmak üzere 21 yıldır Türkiye’nin her alanda yaşadığı yıkımın durdurulması ve umudun yeşertilmesi için 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yeşiller Partisi olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor; bizimle gönüldaşlık ve yoldaşlık kuran herkesi de bu yönde hareket etmeye çağırıyoruz. Hep birlikte kazanacağız. El birliğiyle yeniden kuracağız."