Dersim'de "Yeşil" kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım tarafından kaçırılıp işkence sonucu öldürülen Ayten Öztürk'ün babası ve avukatı, Bursaspor-Amedspor maçında açılan pankart için suç duyurusunda bulundu. 31 yıldır avukatı Cihan Söylemez ile birlikte Yıldırım'ın bulunup yargılanması için hukuk mücadelesi veren baba Hıdır Öztürk, maçta kızının katilinin resmini görünce eşiyle saatlerce ağladığını söyledi.

Ayten Öztürk, Dersim'de 27 Temmuz 1992 tarihinde "Yeşil" kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım tarafından kaçırılıp işkence sonucu öldürülmüş ve cenazesi 8 Ağustos 1992'de Elazığ'da bulunmuştu.

'ÇOCUĞU CESEDİ PARÇALANMIŞ, KULAKLARI KESİLMİŞ BİR BABA OLARAK...'

Baba Hıdır Öztürk ise Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım isimli JİTEM elemanın pankartının açılması hakkında "Televizyonu izleyip bunları görünce hanım birlikte oturduk ağlamaya başladık" dedi.

Rudaw'a konuşan Öztürk, kızının katilinin bilinmesine rağmen adaleti bulamadıklarını vurgulayarak, "Bursaspor-Amedspor maçında sahada 'Yeşil' kod adlı kişinin fotoğrafını görünce, çocuğu cesedi parçalanmış, kulakları kesilmiş bir baba olarak 31 yıldan beri bütün devlet dairelerine TBMM'ye bu acımı anlattım bugüne kadar da halen anlatıyorum ağlıyorum, sızlıyorum" ifadelerini kullandı.

'BİRBİRLERİYLE İLİŞKİ İÇİNDELER'

Baba Öztürk, "O resimleri, Toros resimlerini ellerinde gezdirenler demek ki birbiriyle ilişki içindeler. Bu nedenle davacıyım, şikâyetçiyim gerekenin yapılması için suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

'GEÇMİŞLE YÜZLEŞMEK İSTENİYORSA YARGI BUNUN ARAÇLARINDAN BİRİDİR'

Ailenin avukatı Cihan Söylemez de, "Bursa'da cereyan eden olay basit bir olay değildir. Türkiye halklarının kardeşliğine dinamit sokan bir olaydır. Türkiye geçmişi ile yüzleşmek istiyorsa yargı da bunun araçlarından biridir. Ve ben Türkiye Cumhuriyeti'ndeki tüm savcılık makamlarını, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ve başta Bursa Başsavcılığı olmak üzere bu konuda duyarlı olmaya ve soruşturmayı derinlikle yürütmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Söylemez, "Mahmut Yıldırım pankartı açan ve lehine slogan atan bizim için şu an kimliği belirsiz ama savcılık yürütülecek soruşturmayla kimliği tespit edilecek kişiler hakkında soruşturma yürütülme istemi ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilerek kamu adına dava açılmasını talep ediyoruz" dedi.