Yeşil Sol Parti’nin Bingöl mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, bu sabah gerçekleşen gözaltı operasyonuna işaret ederek muhalefete çağrı yaptı.

Aydeniz, “Bu operasyonlara karşı sessiz kalmak, buna ortak olmaktır, buna karşı sesimizi ortaklaştırmalıyız” dedi.

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında Bingöl’de miting gerçekleştirdi.

Mitinglere DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Azadî Partisi Genel Başkanı Ayettulah Aşti, din alimleri ve adaylar katıldı.

Bingöl’de sahneye çıkan Diyarbakır Din Alimleri Derneği üyeleri, bütün inananları, mazlumların yanında yer almaya, haksızlıkların karşısında durmaya çağırdı.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir de mitingde yaptığı konuşmada Bingöl halkının demokrasi, eşitlik, özgürlük mücadelesinde hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirdi.

Bugün gerçekleşen gözaltı operasyonuna da işaret eden ve “Bu 14 Mayıs seçimlerine bir müdahaledir” diyen Aydemir, “Ama bu halk her koşul ve şartta bütün zorlukları aşarak bugüne geldi, bundan sonra da bütün zorlukları aşmayı başaracak” şeklinde konuştu.

Yeşil Sol Parti’nin Bingöl 1. Sıra adayı Ömer Faruk Hülakü ise alandaki kararlılığa işaret ederek “Bu coşkunuzla 3’ümüzü de Meclis’e göndermeye kararlı olduğunuzu görüyoruz” dedi.

‘BİNGÖL SEÇİMLERDE YENİDEN TARİH YAZACAK’

Konuşmasının büyük çoğunluğunu Kirmançki yapan Yeşil Sol Parti Bingöl 2. Sıra adayı Cemile Turhallı da şimdiden sistemi değiştirmeye başladıklarını vurgulayarak, “Bir de Meclis’te neler yapabileceğimizi düşünün. Kendi anadilimizin konuşulması ve resmi dil olarak tanınması için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Turhallı, “Bingöl seçimlerde yeniden tarih yazacak. Bu bizim için Şeyh Said’in, atalarımız olan Yadîn Paşa’nın, Feqî Hesen’in size olan vasiyetidir. Bingöl bir şehir olmanın ötesinde, Sait Elçi’dir, Sait Kırmızıtoprak’tır, Hayri Durmuş’tur, Gurbetelli Ersöz’dür, onlarla birlikte adını sayamadığımız yiğitlerimizin diyarıdır. Biz fazladan bir şey istemiyoruz bizden çalınanları geri istiyoruz” dedi.

‘BU OPERASYON ONLARIN ACİZLİĞİNİN OPERASYONUDUR’

Ardından kürsüye çıkan Saliha Aydeniz, meydanların iktidarın korkusu olduğunu söyledi.

Aydeniz iktidarın bu korkuyla sabah Diyarbakır merkezli 21 ilde operasyon yaptığını belirterek, “Bu operasyon seçime darbe operasyonu, bu operasyon onların acizliğinin operasyonudur. Acizsiniz ve gideceksiniz” dedi.

Aydeniz, “Bu operasyonu şiddetle kınıyoruz, asla başaramayacaksınız” diye ekledi.

‘AKP’YE VERİLEN HER OY FAŞİZME VERİLEN OYDUR’

Aydeniz, sözlerinin devamında şunları söyledi:

Bizler kazanacağız, Kürt halkı kazanacak, demokrasi kazanacak, faşizm kaybedecek. Bu iktidarın Kürt düşmanlığından, kadın düşmanlığından başka yaptıkları bir şey yok. Bunlar seçim çalışmalarını darbeyle yürütüyorlar. Meclis’te Zazaca konuşuyoruz diye “X” diyorlar. Buradan diyoruz ki Bingöl halkı 14 Mayıs’ta kırmızı kart gösterecek. Kürt halkı asla mücadelesinden, özgürlükten vazgeçmeyecek. Bütün Türkiye muhalefetine, demokratik kamuoyuna çağrımızdır. Bu operasyonlara karşı sessiz kalmak, buna ortak olmaktır, buna karşı sesimizi ortaklaştırmalıyız. AKP’ye verilen her oy faşizme, MHP’ye ve kirli ittifaklara verilen oydur. Bingöl 14 Mayıs’ta tarihi rolünü oynayacak.

Erdoğan’ın “mülakatları kaldıracağız” sözlerine dikkat çeken ve “eğer mülakatları kaldırırsan ilk önce sen cumhurbaşkanı olamazsın” diye seslenen Aydeniz, “Türkiye demokratikleşecekse bunun ilk adımı İmralı’dan geçer” dedi.

Kaynak: Karınca