Maraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde ağır yıkımın yaşandığı Hatay'da, 1 milyon 62 bin 40 seçmen oy kullanacak.

Deprem sonrası yoğun göçün yaşandığı kentte 2 milletvekili çıkarmayı hedefleyen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), hareketli seçmenleri sandığa taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem sonrası Antalya, İzmir, Mersin, Adana, Ankara gibi kentlere giden seçmenleri başvuru yapmaya çağıran Yeşil Sol Parti’ye, şimdiye kadar en az 2 bin seçmen başvurdu.

‘HATAY’A SAHİP ÇIKILMALI’

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Yeşil Sol Parti Hatay İl Eş Sözcüsü Hasan Nurlu, hareketli seçmenlerle ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, taleplerin ise arttığını söyledi.

Türkiye'deki tüm yurttaşların gidiş-dönüş için partinin resmi web sayfasında yer alan numaralar üzerinden başvuruda bulunabilecekleri bilgisini paylaştı.

Nurlu, seçmenlerin gidiş dönüş biletlerini sağlayacaklarını aktararak, bir oyun dahi önemine vurgu yaptı.

Hatay'a sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Nurlu, "Deprem çok ağır bir travma. Bu travmada ilk 3 gün kimse gelmedi. 3 gün boyunca insanlar acılar çekti. Bu konuda biz dahil bütün sivil toplum örgütleri deprem anından itibaren harekete geçtiler. Bu nedenle bizim iktidara dur dememiz gerekiyor. İktidarı göndermemiz gerekiyor. İktidarı gönderirsek, demokrasiye geçişimizi daha iyi sağlayacağız" dedi.