Yeşil Sol Parti, İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi’nde milletvekili aday tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe siyasi parti ve sendika temsilcileri de katıldı.

Yeşil Sol Parti İl Eş Başkanı Ahmet Terzioğlu “Yeşil Sol Parti, insanca bir yaşam ve gelecek için, insan haklarının, doğanın ve tüm canlıların hakları için mücadele eden barışçıl demokratik bir siyasi partidir. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi için; inkar ve baskı siyaseti yerine demokratik ve barışçıl diyalog yoluyla tüm toplumsal kesimlerin talepleri dikkate alınmalı ve adım atılmalıdır” diye konuştu.

HDP İl Eş Başkanı Aynur Santo, “Özgür bir geleceğe birlikte yürüyoruz. Bugün adaylarımızı ve geleceğe olan inancımızı paylaşmak için bir araya geldik seçimlere az bir zaman kala her dakikasını, her saniyesini gideceğimiz her kadına her gence ulaşmak, her mahalleye her sokakta geleceğimizi inşa etmek için halka ulaşmak zorundayız. Yeniden umudu ayağa kaldırmak için, bu seçimi başarıya ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız. Bu seçim sadece milletvekili seçme değildir, aynı zamanda İstanbul sözleşmesini yeniden getirmek, emekçilerin işçilerin haklarını korumak, özgürlüğümüzü büyütmek, kayyumu ortadan kaldırmak içindir. Hep birlikte başaracağız” dedi.

YENİ BİR YÜZYILA HEP BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

HDP İl Eş Başkanı Şehabettin Işık “Yüzyıllık cumhuriyet rejiminin en karanlık en bilinmez dönemini anlamak için AKP’nin son yedi yılına bakmak yetiyor. Böyle karanlık bir dönemde hepimizi bekleyen görevler var. Çokça dillendirilen ikinci yüzyılda Türkiye halkları her şeyden önce yüzyıllık cumhuriyet rejiminin bir muhasebesini çıkaracak. İkinci yüzyıla girerken onurlu yaşam için bu çeteleyle hesaplaşacağız. 20 yıldır alanlarda çocuklarının kemiklerini arayan annelerin, barbar karanlık zihniyetten hesap soracağı bir yüzyıl olması için 14 Mayıs bir miladi tarih olacaktır. Bu coğrafyada katledilen doğanın, Karadeniz’de kuruyan derelerin, yakılan Dersim’in yangınların çıktığı Akdeniz ve Ege’nin hesabının sorulduğu bir yüzyıl olacaktır. Bizi bilmeyenlere kendimizi anlatacağımız, 7 Haziran’da sarsılmaz irademizin nelere kadir olduğunu gösterdik. 14 Mayıs’ta da aynı iradeyi göstereceğiz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de devraldığımız bu onurlu mirası bizden sonrakilere büyük bir inatla ve inançla bırakacağımızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu.

“TEK ADAM GİDECEK, BİZ KAZANACAĞIZ”

Emek Partisi adına etkinlikte konuşan Aysel Ebru Ökten ise “20 yıllık AKP İktidarı, bizlere açlığı, yoksulluğu, darbeler düzenini, depremlerde enkaz altında kalmayı, yangınları, iş cinayetlerinde can vermeyi reva görmüştür. Öyle ki yiğidi muhtaç ettikleri kuru soğanı bile sofralarımıza koyamaz hale getirmiş bize bu yokluk düzenini reva görmüştür. Tüm bu karanlık tablodan önümüzde bir çıkış var, bu çıkış tek adam düzenin son bulmasıdır. Bir kez daha tüm gücümüzle sesleniyoruz ki tek adam gidecek halklar kazanacak, tek adam gidecek kadınlar kazanacak, tek adam gidecek işçiler kazanacak, gençler kazanacak” diye konuştu.

“RESTERASYON DEĞİL, YENİDEN İNŞA”

Emek ve Özgürlük İttifakının seçim platformunun bir mücadele platformu olduğunu ifade eden Ökten “Bizim ortaya koyduğumuz platformda iki temel husus vardır. Biri halk için ekonomi diğeri halk için demokrasi. Halk için ekonomide, sermayeye karşı işçileri ve emekçileri koruyan bir toplumsal düzen inşası vardır. Grevlerin yasaklanmadığı, zamların geri alındığı, sendikalaşma özgürlüğünün olduğu, yoksulluk sınırının altındaki tüm yurttaşlar için ücretsiz hizmetlere ulaşım vardır. Bizim platformumuzda çalışma saatlerinin 7 saate düşürüldüğü, 5 gün çalışıldığı herkesin dinlenme hakkının olduğu insanca yaşanacak bir düzen inşası vardır. Halk için demokraside ise, tek adam tüm kurumlarıyla tasfiye edilecektir, atanmışlar düzeninin son bulduğu, Kürt sorunun eşit haklar temelinde çözüldüğü ülkede demokrasi bölgede barış düzeni tesis edilecektir. Kürt sorunun demokratik yollarla çözümü eşit yurttaşlık temelinde çözümüdür. Bunun için siyasi rehinelerin özgürlüğüne kavuştuğu, anadilde eğitimin güvence altına alındığı, zorunlu tek devlet dili uygulamasına son verildiği bir düzenin birlikte inşasını hep birlikte büyüteceğiz. İşte tüm bunların ışığında insanca yaşamı birlikte inşa edeceğimiz, halkların örgütlülüğüne dayalı, patronların karşısında işçilerin adaleti, çete mafya, paramiliter örgütlerin dağıtıldığı, ne NATO ne Rusya bağımsız bir Türkiye için emperyalizme karşı ülkenin dört bir yanından mücadeleyi büyütüyoruz” dedi.

"EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI MECLİSTE GÜÇLÜ TEMSİL EDİLMELİ"

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca trafik kazası geçiren Meral Danış Beştaş’a geçmiş olsun dileyerek başladığı konuşmasında; Kobanê davasında verilen karara değinerek iktidarın hukuk üzerinde kurduğu baskıya dikkat çekti. Konca “Siyasal iktidar varlığını sürdürmek için her türlü gücünü kullanacak. Tüm muhalefet güçlerinin tek adam rejiminin gitmesi için birlikte hareket etmesi bir zorunluluktur. Türkiye’nin ilk yüzyılı ve özellikle son 20 yılının içinde bu rejimin içine sığmayanlar var; kadınlar, gençler, aydınlar o nedenle bu rejimin değişmesi gerekir. Tek işimiz rejimin sona erdirilmesi değil, yeni yüzyılda yeni bir paradigma ile Türkiye’nin yeni yüzyılını inşa etmeliyiz. Bu ülkenin sorunlarının restorasyonla çözülmesinin yolu kalmamıştır. Emek ve Özgürlük İttifakı sorunların çözümü için mecliste güçlü temsil edilmelidir. O nedenle de bir oy tek adamın gitmesi, 1 oy da Yeşil Sol Partiye” diye konuştu.

Konukların konuşmalarının ardından, Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili adayları salonu selamladı.

Kaynak: Evrensel