Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Sevda Karaca, Murat Sarısaç ve Songül Koçdağ Eczacılar Odası binasında Gaziantep’teki meslek odaları yöneticileriyle bir araya geldi.

Gaziantep Tabip Odası, Kilis Tabip Odası, Eczacılar Odası, TMMOB’a bağlı oda temsilcilerinin yer aldığı buluşmada talepler ve sorunların çözümü konuşuldu.

Ziyarette konuşan Sevda Karaca, "Siyaseti rant için değil halk için yapanların başvuru kaynağı, yol arkadaşı olan meslek odaları halkın sorunlarının bilimsel çözümü için dayanak noktasıdır” dedi.

“HALKIN SORUNLARININ BİLİMSEL ÇÖZÜMÜ İÇİN DAYANAKLARIMIZDAN BİRİSİNİZ”

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca, ülkenin 21 yıldır bilimden uzaklaştığını belirterek, "Halkın en temel ihtiyaçlarının, en temel taleplerin karşılandığı bilimsel bilgi ile hayatın yeniden üretildiği alanların temsilcileri olduğunuzu biliyoruz. Halkın bu kentte, yaşamın her alanında sizin halkla temasınızın biriktirdiği çok önemli deneyimler var. Biz Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bu ülkedeki bütün mücadele birikimlerini bağrımızda taşımak, bu mücadele birikimlerinin her birinden öğrenerek birlikte yol yürümek isteyen bir bileşeniz” ifadelerini kullandı.

Karaca, "Siyaseti rant için değil halk için yapanların başvuru kaynağı, yol arkadaşı olan meslek odaları halkın sorunlarının bilimsel çözümü için dayanak noktasıdır. Biliyoruz, yeni bir ülkeyi birlikte kazanacağız” diye konuştu.

“BU HÜKÜMET BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR”

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Murat Sarısaç da, “Sokakta büyük bir mücadele veriyoruz. Türkiye'de de mücadele veriyoruz, büyük bedeller ödüyoruz. Bu ülkede tüm farklılıklarıyla hangi görüşten olursa olsun, yeni bir ülke yaratma çabası içerisindeyiz. Bizler Yeşil Sol Parti olarak Türkiye'de faşizmle, diktatörlük ile nasıl baş edilmesi gerektiğinin yolunu da açtık. Çünkü ‘bunlar asla yıkılmazlar, seçimleri kaybetmezler’ gibi bir anlayışla Türkiye devam ediyordu. Türkiye'ye bakışımız anlamında iddialıyız ama şimdi geldiğimiz noktada bunu tek başımıza da yapamayacağımızı da biliyoruz; 12 gün sonra bu ülkede son noktayı koyacağız. Evet savaş bir halk sağlığı sorunudur, artık savaştan da öte bu hükümet bir halk sağlığı sorunudur. Bu halk sağlığı sorununu ortadan kaldıracak ve teşhisini en iyi koyacak yer de burasıdır o yüzden” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Songül Koçdağ ise özellikle ülkedeki eğitim sorununa değindi.

MESLEK ODASI TEMSİLCİLERİ TALEPLERİNİ AKTARDI

Kilis Tabip Odası temsilcisi ise, iktidarın sağlıkta dönüşüm politikalarını eleştirerek, “Hep dile getirdik, özel hastanelere yöneldiler. Kamucu, nitelikli ve erişilebilir bir sağlık hizmeti talebi içerisindeyiz” derken, Eczacılar Odası temsilcisi de, halkın sorunlarını konuşabilme özgürlüğünün olması gerektiğini söyledi. TMMOB temsilcisi ise, “Biz meslek  ve meslektaşlarımızın sorunlarını ülkenin ayrılmaz bir parçası olarak gorürüz. Yereldeki sorunları istişare edilirken bizden de görüşler alınmalı” dedi. Mali Müşavirler Odası temsilcisi de özellikle vergi yasasına değinerek, “Sürekli değişen yasaları istemiyoruz. Hakkaniyetli ve adaletli bir vergi yasası istiyoruz” diye konuştu.

Ardından Yeşil Sol Parti Gaziantep kadın milletvekili adayları, Gaziantep Demokratik Kadın Platformunu ziyaret etti.

Kaynak: Evrensel