Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın, Zaho’daki katliamın hiçbir açıklaması olmayacağını belirterek, “Bu politikanın mimarı olan AKP ve MHP ortaklığı ölenlerin sorumlusudur” dedi.

Türkiye’ye bağlı güçlerin dün Duhok vilayetinin Zaho kentine bağlı Perex köyüne yaptığı bombalamada 9 sivilin yaşamını yitirmesine dair Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın da yazılı açıklama yaptı. 

Erdem ve Akın imzalı açıklamada, Zaho’da insanların ölmesinden ve yaralanmasına neden olan savaşın derhal durdurulması ve ateşkes ilan edilmesi gerektiği vurgulandı. Zaxo’da ortaya çıkan tablonun hiçbir bahane ile örtbas edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bunca insanın ölümüne neden olan bombalama güvenlik gerekçesiyle sürdürülen örtülü savaşın sonucudur. Bu politikanın mimarı olan AKP ve MHP ortaklığı ölenlerin sorumlusudur. Güvenlik vb. gerekçeler durumu örtbas edemez. TBMM içindeki tüm partilerin bu duruma karşı çıkarak savaş yerine barış politikası savunmaları zorunludur. Unutmayalım her savaş kirlidir ve insanlık suçudur.”

Kaynak: MA