Yerli dizileri uzun zamandır seyretmiyorum. Yeni hastalığım Netflix dizileri. Hatta o kadar coştum ki zihnimde yeni proje tasarlarken Türk televizyonları için değil internet televizyonlarını düşünerek hayal ediyorum.

Bayramdan önce annemin ikiz kardeşiyle birlikte onun Düzce’deki evine gittim. Orada 74 yaşındaki teyzem ve onun 80 yaşındaki kuzeni ile birlikte kaldım. Bana ergen muamelesi yaptılar. Elbette çok sinirlendim. Sonunda verdiğim ergen tepkileri yüzünden öyle hale geldiler ki bana bir şey söylemeden önce iki kere düşünür oldular.

Evde mutfak işlerini ben üstlendim. Çünkü en zevk aldığım iş mutfak işleri. Ne zaman mutfağa girsem başıma dikilip, eli de çok çabuk, heh tamam onu öyle koy gibi saçma tepkiler verdiler. Ben de onlara yaşımı, kaç senedir evli olduğumu hatırlattım her seferinde ama hep unuttular.

Her neyse onların sayesinde Türk dizilerini yeniden hatırladım. Çünkü ikisinin de seyrettiği diziler vardı.

Sordum hangilerini seyrettiklerini, teyzem Erkenci Kuşlar’ı izliyor. Filmin özetini yaptı bana, ikisi de birbirlerini seviyormuş ama bir türlü itiraf edemiyorlarmış. O diziyi seyretti ben dizinin yakışıklı adamına baktım bir süre, “İnsan bu kadar yakışıklı olmak zorunda mı?” dedim.

80 yaşındaki kuzen ise Nefes Nefese adlı bir diziyi seyrediyormuş. Önce dudak büktüm dedim ne menem şey Allah bilir.

Sonra internetten baktım. Senaristi yönetmeni alameti kıyamet bir şey. Oturdum seyrettim 3 bölüm ve 4. bölüm tanıtımını seyredince dedim şekerim biraz bekle bu güzel bir dizi galiba. Şimdi bekliyorum dizide adı geçenlerin hakkını vermesini.

Bir de teyzemle fark ettiğimiz başka bir dizi Koca Koca Yalanlar, ikimiz de pek haz etmedik bu hikayeden ama ben yine de kadınları salak yerine koyduğu için seyrettim bir süre.

Elif Şafak, Mahrem kitabında kadınları ikiye ayırır. Ev baklavaları ve parlak renkli kağıtlara sarılı bonibon şekerleri. Ev baklavaları, köşelidir, evde yapılmıştır. Bonibon şekerleri ise parlak kağıtları ile hep çeker. Ama kağıdı açıp bakınca içinden ne çıkacağı şansa kalmıştır.

Bu dizide de kadınlar ikiye ayrılmış. Bir kocaları için her türlü maymunluğu yapmanın mübah olduğunu düşünen şapşal kadınlar güruhu, bir de bekar evli kadınları bile boşamayı kendine mübah sayan terminatör kadın tipi.

Onlar da evlenmek ister.

Yani bütün kadınların derdi koca bulmak, evlerinin kadını olmaktır. Bunun için de her yol mübahtır.

Bu konuda ciddi hikayeler biliyorum. Birçok anne baba kızlarını bu konuda kötü yola sürüklüyor, karanlığa itiyor, ama onları belki bir hikayede ya da film senaryosunda anlatırım.

Koca Koca Yalanlar dizisinde iki evli kadın var. İkisinin kocası da iğrenç. Bunu senaristin bir de komiklik olsun diye yazması insanı daha da çileden çıkarıyor. Çünkü hiç komik değil.

Henüz daha karısı tarafından aldattığı anlaşılmamış olan adam zeka yoksunu, estetikten yoksun af edersiniz malın önde gideni ama istediği kadınla birlikte olabiliyor. Oysa kadın ile yan yana anılmaması gereken özelliklere sahip.

Her neyse her kör atın bir topal alıcısı var sonuçta. Yoksa bütün dünya tek başına kalırdı.

Kadınlardan biri kocasının onu aldattığını öğrenince karalar bağlıyor. Ama şöyle bir şey var. Kadın aldatılmayı hak ediyor. Senarist bunu da vermiş. Sanki mahallenin yaşlı kadını yazmış senaryoyu. Çünkü aldatıldım diye o yaşlı kadına gitsem ben mesela ama kızım der, sen de kocanla hiç ilgilenmedin. Pabuç kadar bir dil. Her akşam yorgun olsan da neşeyle karşılayacaksın kocanı. Sırtını dönmeyeceksin yatakta ona. Falan filan.. hem seni aldatıyorsa elini yıkadı mı geçer. Ama kadın öyle mi evlerden ırak olsun.

İşte o teyzem yazmış bu senaryoyu.

Kadın kocası aldatınca, bir üzülüyor, sormayın. Hemen onu kazanmanın çalışmalarına başlıyor. Seksi kıyafetler alıyor. Saçını başını yaptırıyor. Sonra arkadaşı ona öğüt veriyor diyor ki, kocan eve gelince masaya şöyle bacağı kaldırıp koyacaksın ondan sonra bedenini yaslayacaksın yavaşça.

Kadın kocası eve gelince üzerinde abartık seksi olmayan ama komik olan bir kıyafetle karşılıyor kocasını. Biz seyirci olarak gülmedik, gülen var mı bilmem ama salak kocası pek bir gülüyor. Sinirdenmiş öyle diyor.

Her neyse saçma, kadını aşağılayan aynı zaman da erkeği de küçük gören bir dizi. Sevmedim. Seyretmenizi tavsiye etmem.

Ben bu diziyi anlatırken aklıma başka bir film geldi onu anlatmak istiyorum. Bari yazım bir işe yarasın, zihinlerde bir mana ifade etsin diye.

Filmde genç anneler var. Onlar ekonomik düzeyi normalin üstünde olan kocalara sahipler. Güzel müstakil havuzlu evleri var.

Sorunları çocuklarına her zaman iyi bir bakıcı bulamamak, okulun anneler kermesinde tüm annelerin beğendiği düzgün bir kek yapamamak ya da gerçekten kendini iyi bir anne ya da ev kadını hissedemedikleri için suçlu hissediyorlar.

Bir çift var, çocukları henüz 3 yaşında. Bebekten sonra ilişkileri yavanlaşmış. Artık sevişmiyorlar. Sevişseler de bir vidayı sıkmak kadar sıkıcı geliyor ikisine de.

Bir gün birlikte striptiz bara gidiyorlar. Koca orada karısına kucak dansı ısmarlıyor.

Kucak dansı yapan genç bir kız, henüz çocuğu 3 yaşında olan rahat olduğu için hala emzirme sütyeni takan, annelik hormonları tavan yapmış kadında garip duygular uyandırıyor.

İçindeki kadının daha önce hiç tatmadığı cinsel duygular ayaklanıyor bir yandan yeni anne olan yanı küçük bir kızın burada böyle yabancı insanlara dans etmesine hüzünleniyor.

Oradan karmaşık duygularla ayrılıp kendi yavan dünyasına geri dönüyor kadın.

Bir süre sonra tekrar o salona tek başına dönüp genç kızla konuşmak istiyor. Ne yapacağını bilmiyor ama konuşmak istiyor.

Kızın izinli olduğunu söyleyip, evinin adresini veriyorlar.

Meğer kızı ev sahibi o gün evden atmış. Eşyaları ile kapısının önünde duruyor.

Alıp kadın onu evine getiriyor. Kocası dahil herkese çocuğuna bakıcı olarak geldiğini söylüyor.

Genç kızın böyle sorunsuz bir ailesi olmamış. Annesi var ama onunla az görüşüyor.

Ona göre sorunsuz olan bu aile ve küçük çocuk hoşuna gidiyor. Hiç çocuk da olmamış. Ailenin küçük kızı gibi çocuğa bakıp annenin arkadaşı oluyor.

Onun bu sorunsuz ve sevimli hali diğer annelerin de dikkatini çekiyor. Kendi çocuklarına bakması için onu yanlarına çekmeye çalışıyorlar.

Bu arada anne böyle mükemmel bir bakıcıya sahip olduğu için diğer anneler arasında fark atıyor, bu yüzden en mutlu zamanlarını yaşıyor.

Bir gün kız çıplak yüzüyor havuzda. Duyguları kadar hareketleri de doğal.

Diyor ki benim bir sürü arkadaşım var. Onlarla ilişkimiz saygı ve anlayış çerçevesinde gelişiyor. Hepimiz birbirimizden istediğimizi alıyoruz. Bu sevgi dolu kuralları olan ilişkiyi anlamakta zorlanıyor kadın. Sonunda anlıyor ki genç kız sadece bir barda striptiz yapmıyor ayrıca fahişelik de yapıyor. Özel müşterileri var.

Çocuğunu emanet ettiği kızın durumunu detaylı öğrenen anne tehlikeli bir yola girdiğini düşünüyor ama kızın kadına çekici gelen bir yanı da var onu kendinden uzak tutmak istemiyor.

Genç kız ona bir teklifte bulunuyor. Bir arkadaşı olduğunu onu çok sevdiğini arkadaşının bir hayali olduğunu bu hayalini onun geçekleştirebileceğini söylüyor.

Arkadaşının yani müşterisinin hayali genç kızla sevişirken tam orgazm halinde başka bir kadının onun gözlerinin içine bakıp ellerini tutması.

Kadın bir süre düşünüp sonunda bu hayale dahil olmayı kabul ediyor.

O geceden sonra kadının zihninde bir yırtılma gerçekleşiyor ya da orgazm olan adamın elini tutmak hayatında eşik atlamasına sebep oluyor. Artık kendisini sıkıcı bulmuyor. Hayatının da sıkıcı olduğuna inanmıyor.

Ancak kalbine de bir şüphe tohumu düşüyor. Erkeklerle sevişen bir kadın var evinde. Kocası için tehlike olan bir kadın.

Oysa genç kız kadının kendisini gördüğü gibi görmüyor olayları.

O, kadını ve kocasını kendisine aile olarak kabul edip yaşarken, artık başka tarafa geçmiş olan kadın genç kıza mesafeli davranıp ona sürekli iğneleyici laflar söylüyor.

Sonunda genç kız o kadar kırılıyor ki madem siz beni bir fahişe gibi görüyorsunuz peki hadi tonton iş başına der gibi erkeklerin bira gecesi yapıp çocukları kendisine bıraktığı bir gece o da sarhoş olup önce kucak dansı yapıp sonra da oradaki tüm erkeklerle grup seks yapıyor.

Olay ortaya çıktığında zenginlere ait kapalı siteye adeta bomba düşüyor.

Diğer annelerin arasında bebek bakıcılığıyla farklılık yaratan bizim anne istenmeyen kadın ilan ediliyor.

Ancak istenmeyen anne bu durumu hiç umursamıyor.

Çünkü başkasının sevişmesini seyrettiği geceden sonra yatak odasında artık kocasıyla her gecesi birbirinden tutkulu geceler yaşamaya başlıyor.

Bizim striptizci kız ise aynı sitede hırslı her şeyin en iyisine sahip olmak isteyen bir annenin yanında çocuk bakıcısı olarak yeniden işe başlıyor.

Şimdi ben yapımcı olan kocama, işte böyle ucu açık renkli diziler yapalım desem, hüzünlü hüzünlü yüzüme bakıp başını sağa sola sallar ve ne mutlu aklın yok, der bana.

Güzel günlerde görüşelim, görüşmelerimiz iyiliklere vesile olsun.