Cumhur İttifakı’ndaki Yeniden Refah Partisi‘nin 14 il teşkilatının seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldığı belirtildi.

Yeniden Partisi iddiayı bir açıklamayla yalanladı.

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır Cumhur İttifakı’nda yer alan Yeniden Refah Partisi’nin ismini vermek istemeyen bir İl Başkanı’yla konuştuğunu söyleyen Elif Çakır, parti lideri Fatih Erbakan’ın da bilgisi dahilinde partinin 14 teşkilat lideri olarak Cumhurbaşkanı seçimlerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy atmayacaklarının bilgisini verdiğini aktardı.

‘AK PARTİ’YE OY VERMEDİK HELE ERDOĞAN’A HİÇ OY VERMEYİZ’

”AK Parti’nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı’yla konuştum” diyen Elif Çakır, yersiz polemiğe girmek istemediğini söyleyen ismin, ”İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimizde biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi.

‘Bu ittifakı biz onaylamıyoruz’ biz hiç bir zaman AK Parti’ye oy vermedik hele de Erdoğan’a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden ‘kazan kazan’ bu bize bir imkan sunuyordu biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize ‘logomuzla girelim’ dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti’den yüzde 7 oy alıyoruz” dediğini belirtti.

‘ERDOĞAN’A OY VERMEYECEĞİZ, KILIÇDAROĞLU’NA OY VERECEĞİZ’

Yazıya göre isminin verilmesini istemeyen Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatı başkanı, AKP’nin ciddi oy aldığı (Erzurum, Kayseri gibi) 14 ili sayarak İl teşkilatlarının kararını açıkladı ve ”Biz bir karar aldık (bunu liderimiz de biliyor). Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak milletvekili seçimlerinde kendi partimize oyumuzu vereceğiz ama Yeniden Refah Partisi Teşkilatı’ndan hiç kimse Erdoğan’a oy vermeyecek. Ben şu anda kendi ilimizde WhatsApp gruplarımız var, 14 ildeki hiç bir ilçe başkanları ve kurul yöneticileri Erdoğan’a oy vermeyeceğiz, Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz” dedi.

YENİDEN PARTİSİ’NDEN YALANLAMA: PARTİMİZİN YÜKSELİŞİ BİRİLERİNİN UYKULARINI KAÇIRDI

Çakır’ın gündeme getirdiği iddiayı Yeniden Refah Partisi bir açıklamayla yalanladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada haberin asılsız olduğu belirtilerek “81 il başkanımız, 926 ilçe başkanımızla birlikte tek vücut olarak genel başkanımızın ve genel merkezimizin arkasındadır” denildi.

“Partimizin yükselişinin birilerinin uykularını kaçırdığı anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanılan açıklama şöyle:

“Bazı basın organlarınca partimizin yükselişini önlemek için, asılsız iddialar içeren haberler yayınlanmıştır. 81 il Başkanımız, 926 ilçe Başkanımızla birlikte tek vücut olarak Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin arkasındadır. Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak, bu asılsız. masa başı haberlerin amacının farkındayız. Partimizin yükselişinin birilerinin uykularını kaçırdığı anlaşılmaktadır. Bunlar beyhude ve boş uğraşlardır. Bu asılsız iddialarda bulunanları kınıyoruz. Partimizin hiçbir ferdinden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına destek ve oy çıkmayacağı aşikardır. 14 Mayıs seçimlerinden Yeniden Refah Partimiz ve Cumhur İttifakı zaferle çıkacaktır.”

fsyolzdwiaipzhs-8Dtq