Yeniden Refah Partisi Kağıthane eski ilçe başkanı Ömer Yıldız, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan şarkıcı Gülşen için, "Bu kadının katli vaciptir. Gülşen tutuklansın" dedi.

Yıldız, Twitter'da yaptığı bu paylaşımı bir süre sonra sildi ve hesabını gizledi. Gülşen hakkında, "Haddini aştın ecelin yaklaştı!!!" ifadelerini de kullanan Yıldız'a tepki geldi.

Kadın Meclisleri, Yıldız'a tepki göstererek "Yeniden Refah Partisi'nde görevli olan, Gülşen’in hayatını hedef gösteren Ömer Yıldız da tutuklanacak mı?" diye sordu. 

PARTİDEN AÇIKLAMA GELDİ: HUKUK DIŞI FAALİYET VE SÖYLEMLERİN KARŞISINDAYIZ

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İmam Hatip Camiası’nı hedef alan sözleriyle gündeme gelen şahsın kabul edilemez eylemine tepkimiz, bizzat Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından ifade edilmiştir. Sayın Erbakan, bu şahsın eylemi hakkında hukuki sürecin işletilmesi gerektiğini belirtmiş, toplumda infial uyandıran bu türden eylemlere karşı hukuki müeyyidelerin arttırılmasını talep etmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

Ömer Yıldız'ın, 1 Nisan'da partiden istifa ettiği belirtilen açıklamada, "Konu hakkında asla tasvip edilemez paylaşımıyla gündeme gelen Ömer Yıldız 01.04.2022 tarihinde partimizden istifa etmiştir ve bu tarihten itibaren partimizde herhangi bir görevi bulunmamaktadır. Hukuk dışı faaliyet ve söylemlerin her zaman karşısında olan Yeniden Refah Partisi; şiddete, hakarete, adaletsizliğe, ayrımcılığa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşı çıkmaya devam edecektir" denildi.