Bir ara Hakkâri Yüksekova’ya taşınacak dediler! Kimi olmaz dedi hükümet bal gibi olur dedi! Sanatçılar, siyasetçiler vs. girdi araya teklif geri çekildi! Teşekkür edildi hükümete, helal olsun denildi! Sanki teklifi CHP vermiş, HDP desteklemiş, AKP’de geri çekmiş gibi muamele gördü! Kimse de “Yahu teklifi verende çekende onlar, bu adamlar bizimle dalga mı geçiyor” diye yazıp çizmedi!
 
Tecavüzle ilgili yasada benzer şeyler oldu! Hükümet top yekûn aslanlar gibi yasayı savundu! Sonra yukardan bir emir geldi hepsi sus pus oldu ve yasa teklifi geri çekildi! Televizyonlarda, gazetelerde can siperane yasayı savunan gazeteciler, bilim adamları, siyasetçiler gıkını çıkartmadı! Hatta bir sonra ki programlarda “İyi yaptı hükümet helal olsun” denildi!
 
E tabi durum böyle olunca da sınırlı sorumlu bir vatandaş olarak insan elini taşın altına koymadan edemiyor! Madem ki beyefendi “Her şeyi vatandaşım bilir” diyor biz de bir bilen vatandaş olarak Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesi kaydıyla yeni bir yasa teklifi hazırlayalım dedik! İşte yeni yasa teklifi:   
 
YASA TEKLİFİ!
 
İşbu teklif tarafımdan iş olsun diye hazırlanmış olup tıpkı sizin iş olsun diye hazırlayıp geri çektiğiniz diğer yasa teklifleri gibi Plan Bütçe Komisyonunda görüşülsün, görüşülmeyecekse de “Geri çektik” denilip üç gün üç gece tartıştırılarak gündem değiştirilsin!
 
Öncelikle Çimlere basmak serbest olsun! Nasılsa herkes basıyor! Levhalara “Çimlere basmak yasak” diye yazıp durmanın bir anlamı yok! O levhalara “Apacak apacak, gökten yıldız kopacak, açma yârim ağzını, kuşlar yuva yapacak” gibi özlü ve güzel sözler yazılarak yurdum insanı bilinçlendirilsin! Ayrıca yere tükürmek, burun karıştırmak, tombala çekmek, sonradan gelip sıranın başına geçmek gibi yurdum insanının vaz geçemediği şeyler ayıp listesinden kaldırılsın! Tek ayıp bunları ayıplamak olsun!
 
Öte taraftan Çankırı İl statüsünden kaldırılıp kasaba olsun! Şarkıcı Fatih Ürek kasabaya Şerif, Kuşum Aydın’da kasabanın barmeni olsun! Yozgat’a mesela giriş olsun çıkış olmasın! İnsanlar Yozgat’a nereden girdiyse oradan çıksın! Ağrı Dağı dağ olmaktan çıkarılıp viyadük olsun! Kayseri’nin elması Amasya’nın pastırması meşhur olsun! Türk lirasından sıfırların tamamı kaldırılsın. Sıfırlar sağda değil solda olsun! Böylece Amerikan doları bizim paramızın karşısında solda sıfır olsun!
 
Din işleri ile ev işleri birbirinden ayrılsın! Kadınlar bulaşık yıkasın erkekler durulasın! Fatih Terim zorunlu olmaktan çıkartıldın! Milli takım milsiz olsun! Düğünlerde takı merasimi kaldırılsın! Kapalı zarf zorunlu olsun! Erkekler kız tarafına kız tarafı erkek tarafına taksın! Düğün salonlarda “anneler, babalar, dayılar emmiler” diye devam eden anonslar yasaklansın yerine “Sordum sarı çiçeğe annen baban var mıdır” isimli ilahi okunsun! İmam Hatipler İmam ve Hatip diye ikiye ayrılsın. Hatip Çayı akmasın!   
 
İşbu yasa teklifi 3 gün boyunca tartışılsın, maksat muhabbet olsun! Muhabbet oldu oldu olmadı çay içeriz.