Oral Çalışlar’ın Taraf’ı, Akit seviyesini yakaladı. İkisi de sendikalara 'DHKP-C Operasyonu' bahanesiyle yapılan hukuksuz ve pervasız polis baskınını eleştiren Tanrıkulu’nu hedef aldılar.

Ahmet Altan’ın ardından Oral Çalışlar’ın genel yayın yönetmenliğinde yola devam ‘özgürlükçü’ yeni Taraf Gazetesi, kışkırtıcı, saldırgan ve ırkçı yayınlarıyla eleştiri alan Vakit’le aynı çizgiyi tutturdu.

“CHP’nin DHKP-C hassasiyeti” başlığıyla çıkan gazete, sendika kapılarının kırıldığı ve evlerin talan edildiği polis baskınını eleştiren CHP’yi hedef aldı.

Taraf Gazetesi DİSK Genel İş ve Hak İş Liman İş sendikalarının kapılarının kırıldığı, evlerin talan edildiği baskınları değil de, “DHKP-C operasyonu” bahanesiyle sendikaların hedef alınmasını eleştiren ana muhalefet partisini hedef almayı tercih etmiş.

Taraf’ın yazdıklarının aynısını Yeni Akit’te de bulmak mümkün. Akit, sendika baskınlarını eleştiren CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nu “DHKP-C avukatı” diye hedef gösterdi. Böylece Taraf gazetesi de Akit’in düzeyine gelmiş oldu. (Kaynak: Sendika.org)