AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, bugün, AKP-MHP koalisyonuna çok yaklaşıldığını iddia eden bir manşetle çıktı. Yeni Şafak'a göre "bakanlar bile belirlendi".

"İbre AK Parti-MHP'den yana" diyen gazete "olası bir AK Parti-MHP hükümetinde İçişleri, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir Başbakan Yardımcılığı'nın MHP'ye verilebileceği Ankara kulislerinde konuşuluyor" diye yazdı.

Yeni Şafak'a göre "Hükümet bayrama kadar kurulacak".

Bu kulis bilgisinin gerçek mi yoksa AKP'nin elindeki seçeneklerde kullanacağı bir "blöf" mü olduğuysa şimdilik bilinmiyor.

Diğer taraftan Posta gazetesi de MHP'nin, CHP'nin HDP'li koalisyon önerisine kapıları kapattığını ve AKP ile anlaştığını öne sürdü. Gazetenin iddiasına göre, söz konusu "anlaşmaya göre sekiz bakanlık MHP'nin olacak ve çözüm süreci devam edecek."



POSTA: MHP'YE 8 BAKANLIK VERİLECEK

Posta gazetesinde yer alan habere göre AKP-MHP anlaşması ile oluşacak tablo ise şöyle resmedildi:

"- Meclis Başkanı MHP'li olacak.

- Çözüm Süreci'ne 'Demokratikleşme' denecek. Çatışmasız ortamın devamı için adımlar sürecek. Terör başlarsa kararlılıkla üstüne gidilecek.

- 4 eski bakanın Yüce Divan'a yollanmasına AKP engel olmayacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Anayasal Sınırlar' içine kendi isteğiyle çekilecek. MHP Erdoğan'ın Saray'dan çıkıp Çankaya'ya dönmesi için ısrar etmeyecek.

- MHP'ye 8 bakanlık verilecek. İkisi başbakan yardımcılığı olacak. Ekmeleddin İhsanoğlu dışişleri, Murat Başesgioğlu İçişleri, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ekonomi bakanı olacak."