Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 'Milli Damar' adı altında yapılanan yeni bir cemaatin devlette ciddi bir kadrolaşmaya gittiğini, emniyet içerisinde yeni bir oluşum haline dönüştüğünü belirtti. Avcı, söz konusu cemaat ve yöneticilerinden şikayetçi olduğunu ifade etti. Haberdar’dan Arzu Yıldız’ın haberine göre, Avcı'nın şikayeti üzerine Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu soruşturma başlattı.

Avcı avukatı aracılığıyla savcılığa örgütün yönetici ve üyelerini, yapısını, işleyişini ve amaçlarını anlatan 7 sayfalık bir dilekçe sundu. Dilekçede, söz konusu örgütün amaçları doğrultusunda hedefine koyduğu kişileri tasfiye etmek, etkisiz hale getirmek için asılsız ihbar ve suç uydurma metotlarını kullandığı bunun daha önce Fethullah Gülen cemaati mensubu olanların izlediği yönteme benzediği anlatıldı.

MİLLİ DAMAR HAKKINDAKİ YAZILANLAR

Ferhat Ünlü Sabah'ta şöyle yazmış:

Bu yeni Paralel Devlet, daha doğrusu devletçik yapılanmasının adı Milli Damar. Onlar kendilerine böyle diyorlar. 2006 yılından beri devlette örgütlendiklerini iddia ediyorlar. Hatta yapının mensuplarından olan bir şahıs görüştüğü kişilere bir kuruluş tarihi de veriyor: 14 Mayıs 2006. Pek yaygınlaşmayan 'Yeni Ankara' ve neredeyse Paralel Devlet kavramı kadar dolaşımda olan 'Yeni Türkiye' kavramlarının mucidinin ve daha ötesi 'Yeni Türkiye' projesinin mimarının da kendileri olduğunu öne sürüyorlar. Hatta "Tayyip Erdoğan bizim projemizi uyguluyor" bile diyebiliyorlar, ki bunun hilaf-ı hakikat olduğu izahtan vareste. Hatta ve hatta Cumhurbaşkanlığı makamından başlayarak devletin üst yönetimini yönlendirdikleri yalanını bile dile getiriyorlar.

Avukat Fidel Okan şöyle yazmış:

Şimdiden söyleyelim, devlet içerisinde illegal yapılanmalarla mücadele ediyor gibi gözüken veya mücadele eden bazı önemli isimler kendi derin devletlerini kurmuş durumdadır. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. O kadar aşağılık kumpaslar kuruyorlar ki, siz aslında derin yapılanmalar ile mücadele ederken bu yapıya da hizmet ettiğinizi fark edemiyorsunuz. Pervasızlıklarının boyutu anlatmakla bitmez. 7 Haziran sonrasında Hanefi Avcı ve Emin Aslan başta olmak üzere 200 tane önemli ismi gizli Cemaat mensubu (KÖZ Ekibi) gibi gösterip yapacakları operasyonla içeri almayı planlayacak kadar ileri gittiler… Seçim sonuçları ve başka etkenler nedeniyle bunu gerçekleştiremeyince sayıyı 21’e (Hanefi Avcı dahil) düşürdüler.

Nokta'da şöyle bir haber çıkmış:

Adı Celal Ayhan... 60 yaşlarında, yurdum insanı tipli bir amca. Bu sıradan görünüşü de, gizemli imajının en büyük destekçisi.

Türkiye’nin geleceğini renkli bir oyun hamuruna tek elle şekil verir gibi şekillendirdiğine inandırıyor çevresini Celal amca.

Hareketine verdiği bir isim de var: Mili Damar. Milli Damar devlet içinde örgütlenmeye çalışıyor. Amaç yeni Ankara’yı kurmak. Onun da amacı Yeni Türkiye. Tayyip Erdoğan dahi bu kavramı ondan öğrendi. Aslında iyi olan ne varsa kendisine mal ediyor, tabii hepsi olup, hayata geçtikten sonra.