Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bir televizyon kanalında yaptığı açkılamada, yeni evlenen 25 yaş altı çiftlere evlilik kredisi verileceğini söyledi.

Faizsiz verilecek kredide ilk yıl çocuk sahibi olunur veya hamile kalınırsa kredinin ötelenme veya silinme imkanı olunacağı söyleyen Şahin, cinsel suçlarda kişinin hadım edileceği iddiasına ise "O konuda kişinin tıbbi tedavisinden bahsediliyor. Genetik olarak sorunu varsa, bu bir hastalık. Hormonal bir bozukluk. Dünyada bunun örnekleri var. Adına şu bu değil tıbbi tedavi. Bunun nedenine göre tedbiri almak gerekiyor. Tedavi yöntemi olacak" dedi.

Erken yaşta evliliklerle ilgili düzenlemenin yapılacağını söyleyen Şahin, "Kesinlikle bunlar TCK’da olmasına rağmen uygulamalarda sorunlar var. Cezaların güçlendirilmesi ve engel olunması gerekiyor. Bir taraftan da neden erken yaşta evlendiriliyor? Bunun biz çalıştayını yaptık. TCK’ya göre çocuğu kullanmaya girdiği için anne baba ceza alabiliyor. Ama biz mevcut cezayı yüzde 50 artıracağız. Doğu ve Güneydoğu’da çocuğun hiçbir suçu yok. Bunun olmaması için ailenin cezalandırılması gerekir" şeklinde konuştu.