AKP iktidarına yakınlığı ve nefret söylemi içeren haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesi, Orlando’da en az 50 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin haberi “Sapkın eşcinsellerin gittiği barda ölü sayısı 50’ye çıktı!” başlığı ile servis etmesi Britanya’nın Daily Mail gazetesine “malzeme oldu.”

Yeni Akit’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bağlarının olduğunu belirten Daily Mail, homofobik başlığın sosyal medyada ters teptiğini yazdı.


Gazetenin geçmişte El Kaide’yi desteklediğini ifade eden Daily Mail, haberi “Eşcinsellere, Yahudilere ve Hıristiyanlara karşı kullandığı nefret söylemiyle bilinen aşırı sağcı yayın Akit, Türkiye’deki basın özgürlüğü üzerindeki artan baskıya karşı böyle bir haber yayımlamayı başardı” diye verdi.

Haberde “Yeni Akit LGBT gruplarına, Yahudilere ve Hıristiyanlara karşı nefret söylemiyle biliniyor. Gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun partisi AKP ile güçlü bağları var” dendi.

Erdoğan’ın bazı yayınlara karşı şiddeti teşvik ettiğini belirten Daily Mail, “Bu yüzden, Yani Akit gibi serbestçe hareket etmesine izin verilen yayınlar Erdoğan’ın ve onun rejiminin görüşlerini fiilen dillendiriyormuş gibi görülüyor” ifadeleri kullanıldı.

(Kaynak: DİKEN)