Yemen'de Şii Husi milislerine karşı savaşan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Suudi Tümgeneral Ahmed Asiri Londra'da protesto edildi. Barış aktivisti bir eylemci toplantı için Londra'ya gelen Asiri'ye Yemen'deki savaş suçları nedeniyle 'yurttaş gözaltısı' yapmak istedi, Asiri eylemciye orta parmağını gösterdi.

Suudi Savunma Bakanlığı danışmanı ve Yemen'de Şii Husi milislerine karşı savaşan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Asiri, bir think-tank kuruluşu olan Dış İlişkiler Avrupa Konseyi'ndeki toplantıya katılmak için dün Londra'daydı.

Asiri binaya girerken barış aktivisti Sam Walton Suudi Arabistan'ın Yemen'de işlediği savaş suçlarındaki rolü nedeniyle Asiri'ye 'yurttaş gözaltısı' yapmak istedi. Asiri ve korumaları Walton'ın bu girişimini engellese de eylemcilerden biri Asiri'nin sırtına yumurta attı. Walton'ın ısrarları devam ederken Asiri'nin Walton'a orta parmağını kaldırdığı görüldü. ​

Suudi Arabistan'ın Yemen'de Husilere karşı 2 yıldır sürdürdüğü savaşın ülkede 10 bin kişinin ölümüne yol açtığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler (BM) ülkede yaklaşık 18 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.