Bir güne zinde başlamak için en önemli şey sabah kahvaltısıdır. Sabah kahvaltınız ne kadar iyi olursa sizde o günü o kadar iyi geçirirsiniz. Bu nedenle sabah kahvaltılarınıza her zaman önem vermelisiniz. Eğer sabah kahvaltılarınızda ekmek yemek istemiyorsanız ve bunun yerine besin değeri daha yüksek ve daha lezzetli bir şeyler arıyorsanız sizde krep yapmayı deneyebilirsiniz. Siz de göstereceğimiz Krep tarifi ile lezzetli krepler yapabilirsiniz. Krepler sadece sabah kahvaltıları için değil her öğün için yapılabilir. Hafif olmaları ve besin değerlerinin yüksek olması sayesinde sizde krepler ile daha lezzetli yemekler yiyeceksiniz.

Günümüzde krep yapımında birçok farklı malzeme kullanılmaktadır. Bu malzemelerin hepsiyle de farklı farklı krepler yapılmaktadır. Eğer lezzetli bir krep yapmak istiyorsanız bu durumda kullanacağınız malzemeler son derece önemlidir. Eğer sizde lezzetli krepler elde etmek istiyorsanız bu durumda size söyleyeceğimiz malzemeleri kullanabilirsiniz.

Lezzetli bir Krep tarifi için gerekli malzemeler; lezzetli bir krep yapmak için kesinlikle yumurta ve süte ihtiyaç vardır. Eğer bunlar yoksa ilk olarak bunları almalısınız. 2 adet yumurta, yaklaşık 2 su bardağı kadar un, 1 su bardağı kar su, 1 su bardağı kadar süt, 1 çay kaşığı tuz ve krepinizi pişirmek içinde margarine ihtiyacınız olacaktır. Tüm bu malzemelere sahip olduktan sonrada artık krep yapımına geçebilirsiniz.

İşe ilk olarak krep hamurunu yapmakla başlamalısınız. Krep hamurunu yapabilmeniz içinse ilk olarak derin bir kaba ihtiyacınız olacak. Derin bir kap aldıktan sonra kabın içerisine biraz un koyun ve üzerine su ile sütü ekleyin. Daha sonra bunları içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın. Hamurunuzu iyice karıştırdıktan sonra içerisine yumurtaları ekleyin. Eğer tuz koymak istiyorsanız tuzu ekleyebilirsiniz. Eğer tuz eklemek istemiyorsanız bu durumda krepinizin içerisine reçel ya da bal sürerek de tüketebilirsiniz.

Krepinizin içerisine tuzunuzu ekledikten sonra karıştırmaya devam etmelisiniz. Krepinizin hamuru kek hamurundan biraz daha cıvık olmalıdır. Eğer hamurunuzun kıvamı tam olarak tutmadıysa bu durumda biraz un ekleyerek kıvam yakalamaya çalışabilirsiniz. Eğer hamurunuzun kıvamı çok katı ise bu durumda da hamurunuza süt ya da su eklemesi yaparak krep hamurunuzu cıvıldaştırabilirsiniz.

Krep tarifi sadece bunlarla bitmiyor. İşin asıl önemli kısmı pişirmesinde. Eğer lezzetli bir krep istiyorsanız bu durumda krep tavası almanız en iyi olacak. Eğer krep tavanız yoksa bu durumda düz bir tavayı da kullanmayı tercih edebilirsiniz. İlk olarak ocağınızı açmalı ve tavanızı ısıtmalısınız. Tavanızı ısıttıktan sonrada bir çay kaşığı kadar margarini tavaya koymalı ve erimesini beklemelisiniz. Yağınız eridikten sonrada bir kepçe yardımı ile tavanın içerine krep hamurunu eklemelisiniz. Krep hamurunuzu tavaya koyarken dikkat etmeniz gereken hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmasıdır. Eğer bu dengeyi çok iyi bir şekilde ayarlayabilirseniz bu durumda istediğiniz krepi de elde edebilirsiniz.

Krep tarifi için püf nokta pişirme noktasıdır. Yani krepinizin her iki tarafını da eşit oranda dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Bu sayede istediğiniz krepi elde edebileceksiniz. Unutmamalısınız ki iyi bir krep yapmak pişirme aşamasında belli olmaktadır. Krepinizi ne çok ince yapmalı ne de çok kalın yapmalısınız. Ayrıca krepinizin her iki tarafı da eşit oranda pişmelidir.

Krepin yapılışı kadar kullanmış olduğunu Krep tarifi de oldukça önemlidir. Eğer krep tarifiniz yeteri kadar iyi olmazsa bu durumda krepinizde yeteri kadar iyi olmaz. İşte bu yüzden her zaman en iyi tarifleri kullanmalısınız.