Sayın YDS Yetkilileri,

 

Türkiye'de ve tamamen Türk Malı olarak ürettiğiniz ve TSK ve Emniyet'e sattığınız yerli malı botlar ve ayakkabılar için teşekkür ederim. Ben de bir kaç kışı sizin botlarınızla geçirdim. Buz zeminde veya karda kayıp düşmedim. Bu belki sizin tabanlarınızın kalitesinden belki de benim yürüyüş stilimden kaynaklanıyordu, bu konuda şuanda pek emin değilim.

 

Yıllardır kaliteli ve dayanıklı olduğunu düşündüğümüz ve sizin de hâlâ öyle olduğunu söylediğiniz botlarla ve ayakkabılarla ilgili son zamanlarda okuduğum haberlerden sonra sıkıntılar olduğunu düşünmeye başladım. Piyasada tutunan ve iş yapmaya başlayan Türk firmalarının çoğunun yaptığı “nasılsa artık işler tıkırında” mantığıyla yöneldiği savsaklama veya kaliteden ödün verme anlayışının size de sirayet ettiğini düşünmek bile istemiyorum. Sizin kaliteli ve sağlam botlar, ayakkabılar üretmeye devam ettiğinize inanmak istiyorum. Bu nedenle size bu mektubu yazmaya karar verdim.

 

Sayın YDS Yetkilileri,

 

Bilindiği üzere YDS, Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri bot ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polis botu ve ayakkabı üreticisi firma. Bu ihaleleri sizin almanız, Türkiye'nin en iyi firmalarından biri olduğunuzun ispatı. Fakat polislerimizin beyanı sonrasında sizden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bazı sorunlar hem polisimizi zor durumda bırakmakta hem de vatandaşlarımızın yaşamlarını yitirmesine neden olmakta.

 

Bu konuyla ilgili birkaç örnek vermek istiyorum: Mahir Zorbey Demirkaya, kaçma girişiminde bulununca polis memuru tarafından uyarı ateşi açılırken ayağının kayması sonucu kafasından vurularak öldürüldü. Aynı şekilde Baran Tursun ve Çağdaş Gemik de ayakları kayan polislerimizin havaya ateş etmek isterlerken kurşunların kafalarına isabet etmeleriyle ölmüş ve polislerimizin mahkeme koridorlarında mağdur olmalarına neden olmuştur.

 

Bu haberlerden de sonra, YDS firması tarafından polislerimizin giymesi için ihale yoluyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sattığınız bot ve ayakkabıların özellikle tabanlarında kaydırmayı önleyecek materyal yerine kaymaya neden olacak materyal kullandığınızı düşünmeye başladım.

 

Sayın YDS Yetkilileri,

 

Bir vatandaş olarak sizden ricam özellikle Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nda 2007 yapılan değişiklikten sonra sattığınız ürünlerinizi dünyada birçok saygın firmanın yaptığı gibi, geri çağırarak kalite kontrolünden geçirmeniz ve hatalı ürünlerinizi piyasadan toplamanızdır. Bu şekilde polislerimizin ayaklarının kayması önlenecek ve havaya atılan kurşunların vatandaşlarımızın kafasına isabet etmesinin önüne geçilecektir.

 

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.