Türkücü Yavuz Bingöl katıldığı bir programda, İbrahim Tatlıses’in Star TV’de yayınlanan programı İbo Şov’a katılan Sabahat Akkiraz, Hüseyin Turan ve Haluk Levent’e sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından tepki gösterilmesini yorumladı.

İbrahim Tatlıses’in Star TV’de yayınlanan programı İbo Şov’a katılan Sabahat Akkiraz, Hüseyin Turan ve Haluk Levent’e sosyal medyada birçok kullanıcı tepki göstermişti.

Konuyu Esra Erol’un programında yorumlayan Yavuz Bingöl “Cumhurbaşkanının yanında gözükmüş birinin yanına gitti diye yerden yere vurmak doğru değil” dedi.

Yavuz Bingöl’ün açıklamaları şöyle:

“Grup toplantılarının yayımlanması kutuplaşmayı artırdı, safların sıklaşmasını artırdı. İktidar bir şeyler diyor, muhalefet de. Sen gelince ne yapacaksın? Birbirlerinden çok farklı değiller. Birçok şey yaptılar 18 yıl boyunca benim iyi diyeceğim. İnşallah daha iyilerini yaparlar. Ülkenin başına gelen herkes milletin hayrına çalışsın. Ama böyle.

Geçecek bugünler de. Siyasette zaman gelecek daha yumuşak zeminlerde yapacak. Belki dönemin şartları bu… Bu dönemin şartları ne yazık ki böyle… Orası öyle olunca sanat camiası da böyle oluyor. Zincirin halkaları gibi bunlar birbirine ekli şeyler.”

Sabahat Akkiraz’ın İbo Show’a katılmasının eleştirilmesini değerlendiren Bingöl ‘Benim başıma gelenlerin onda biri onların başına gelmedi’ dedi.

“İbrahim Tatlıses okudukça sesi de açılıyor. Cumhurbaşkanımızın yanına gidiyor diye bir insanın programına böyle yaklaşmak… Bunu yapan kitle nasıl bir kitle? Özünde çağdaş, düşünce özgürlüğüne saygılı… Böyle olmaz. Bir sanatçı bir sanatçının programına katıldı diye böyle eleştirmek ve bir gazetenin bunu haber yapması olmaz. Onlar da gülüp geçsinler.

Geçen gün Sabahat Hanım benim stüdyodaydı. Çok güzel bir türkü yapmış. Onun kaydına geldi. Konuşmadık ama bir programa katılıyor diye Cumhurbaşkanının yanında gözükmüş birinin yanına gitti diye yerden yere vurmak doğru değil”