Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklayan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, yarın Genel Başkan Meral Akşener'le görüşüp istifa edeceğini bildirdi.

HaberTürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Ağıralioğlu'nun kendisine gönderdiği mesajı aktardı. Ersoy, Ağıralioğlu'nun "Yarın vedalaşmaya gidiyorum, istifa edeceğim" dediğini iletti.

Ersoy, Twitter hesabından da "Sn. Yavuz Ağıralioğlu dün Sn. Meral Akşener ile telefonda görüşüp randevu aldığını vedalaşmak ve helalleşmek için görüşmeye gideceğini, akabinde istifa edeceğini paylaştı" açıklamasında bulundu.

Ağıralioğlu, Emek ve Özgürlük İttifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı üzerine 22 Mart'ta Mecliste yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun adaylığına, adayın belirlenme yöntemine ve partisinin kararına itiraz etmişti ancak istifa etmemişti.

Bu itirazlarına karşılık partisinin atacağı adımları bekleyeceğini dile getiren Ağıralioğlu, partisinden milletvekili adayı olmadığını da bildirmişti.

Daha sonra yaptığı açıklamalarda ise Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini dile getirmişti.

KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEYECEĞİNİ DUYURMUŞTU

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Altılı Masa'daki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili sert sözlerinin ardından, partisinin de mensubu olduğu Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı.

ALTIILI MASA'NIN ADAY BELİRLEME YÖNTEMİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Ağıralioğlu'nun TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına ve Altılı Masa’da adayı belirleme yöntemine karşı olduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti" ifadeleriyle HDP'ye yüklenen Ağıralioğlu, "Türk devletinin her aleyhine tertibin içerisinde parmak izleriyle göründüğünüz insanlarsınız, siz problemli insanlarsınız. Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kere PKK'ya katil derken gösteremediniz" dedi.