Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı açıklaması öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiğini yazdı.

Yavuz Ağıralioğlu, dün TBMM'de yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef aldı. "Biz umut olarak kurulmuş bu masada ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz" diyen Ağıralioğlu, "İktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, tahammülsüzlüğü iktidar olunca milletimiz için tehlike görüyorum. Kemal Bey'in adaylığının dayatmasına itiraz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu, şunları söyledi: "Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Parlamenter Sistem diye yola çıkılıp 'Güçlendirilmiş-İyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu' memleketin önüne sunuldu. Yüzde 25'i, yüzde 75'e dayatmak nedir? İktidara çözüm sürecinde kızdınız, şimdi iş nereye geldi? 'Bizde HDP var, sizde de HÜDA-PAR var.' Muhalefetin vazifesi 'Sen yaptın, ben yapmadım' demektir."

"AKŞENER'E HABER VERMİŞ"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında Ağıralioğlu'nun açıklamalarına ilişkin kulis bilgileri paylaştı.

Alçı, "Konuşmasını yapmadan önce Genel Başkanı Sayın Akşener’e haber vermiş. İçeriği paylaştığını zannetmiyorum ancak ne minvalde konuşacağını tahmin etmek çok güç değil" dedi.

"Fakat Meral Hanım’ın bilgisinin olması onayının olduğu anlamına gelmiyor" diyen Alçı, "Kısacası Yavuz Ağıralioğlu Sayın Akşener’e bilgi vererek çıkmış kürsüye" ifadelerini kullandı.

"İSTİFA DÜŞÜNCESİ YOK"

Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa etmeyi düşünmediğini ve partisinde kalmak istediğini belirten Alçı, "Parti kaynaklarına sorduğumda istifa talebi yönünde bir hava görmedim" dedi.