Hayvan severlerin de bildiği gibi, evcil hayvanların da kendilerine göre ihtiyaçları ve rutinleri vardır. Evinizi paylaştığınız hayvan dostunuzun bu ihtiyaçları konusunda araştırma yapmak, onların karakterini analiz etmek, eğitimlerinde ve huzurlu bir yaşam sürmeleri konusunda katkı sağlar. Özellikle kedi dostlarımızın tırnak bakımı, kendini temizlerken yuttuğu tüylerin bağırsaktan atılması için kullanılan jeller birçok kedi sahibi tarafından veteriner hekimlerin gözleminde kullanılmaya devam ediliyor.

Kedilerin İhtiyaçları Kişisel Bakımları

Genel olarak temiz hayvanlar olarak bilinen kediler, kendi kişisel temizliklerini yapan hayvanlardır. Düzenli olarak kendilerine yalar ve tüylerini patilerini temizlerle. Ancak bu esnada kediler kendi tüylerini yutma eylemi gösterir bu nedenle sıklıkla tüy kusma eylemi gösterebilir. Bu durumun sıklıkla yaşanması kedinin mide ve bağırsak sisteminin bozulmasına ve ileri tetkiklere gidilmesi gereken hastalıklara çevirebilir. Bunun önlenmesi için veteriner hekimizin önerdiği jellerden kullanabilirsiniz. Kullanımı ve ne sıklıkla kullanılması gerektiği veteriner hekim tarafından hayvan sahibine bildirilir.

dikey-banner-14

Kedilerin Tırnak Sağlığı

Sokak kedilerinden farklı olarak ev kedilerinin tırnak kesim işlemleri düzenli olarak yapılmalıdır. Sokak kedileri tırnaklarını kendilerini savunma amaçlı kullandıkları için tırnak kesimi yapılmaz. Evde yaşayan kedilerinse her daim tırnak kesimi yapılamayacağı için petshoplarda satılan kedi tırmalama ağacı  kullanılır. Bu ağaçlar sağlıklı malzemeden yapılmış ve dizaynı yukarı doğru dik, içi boş bir borunun etrafına sıkıca sarmalanmış hazır ipler biçiminde şekillenir. Bu cihaz sayesinde, evdeki kedi bu oyuncağa tırnaklarını geçirerek törpüleyebilir. Uzun tırnakların törpülenmediği ve kesilmedi taktide ev kedilerinin, tırnağının çatlaması kırılması ve patiye zarar vermesi durumlar ortaya çıkar. Bu nedenle evinizi paylaştığınız kedilerin pati ve tırnak bakımına dikkat etmeniz gerekir.

Kedilerin Eğitiminde ve Egzersizlerinde kullanılan Malzemeler

Kediler geçmişten bugüne avcı yetkinliklerini kaybetmemiş ve bunu sonraki jenerasyona aktarmış varlıklardır. Bu nedenle görme ve duyma yetileri çok güçlüdür. İnsan gözününün göremeyeceği küçüklükteki her hareketi yakalar ve insan kulağının duyamayacağı en düşük ve en yüksek desibeldeki sesleri algılarlar. Bu nedenle kediler, beden dili bakımından algılayamadığımız davranışlar sergileyebilir. Bunun çok normal olduğunun altını çizmekte yarar var. Bu sezgilerin devamlılığını sağlamak ve kedilerin tembelleşmesini önlemek adına daha yavruluk dönemindeyken kullanılabilecek oyuncak ve malzemelerin alınması önemlidir. 

Kedilerin Bakımında Önemli Detaylar

Yavru kedi malzemeleri güvendiğiniz petshoplardan alınabilir. Kediler özellikle küçük şeyleri yakalamaya meyillidir. Yavru kedinizin egzersiz ve oyun yeteneğini arttırmak adına bu tür oyuncakları kullanabilirsiniz. Ancak oyun zamanı her zaman potansiyeli olabilecek bir aktivite olmamalıdır. Yemek yeme zamanı olduğu gibi oyun ve sevilme zamanında rutine bindirilmesi gerekir. Bu sayede kedi yavruluk döneminde sınırları ve rutinleri öğrenmiş olur.

Köpek Dostlarımızın Sağlığı İçin Gerekenler

Kedilerin dışında köpek dostlarımızın da ihtiyaçlarını düşünme zorundayız. Sürü hayvanlarının iç gücülerine sahip köpeklerin boyutu ne olursa olsun rutinleşmiş yürüyüşlere çıkması gerekir. Tuvalet ihtiyacının giderilmesinin yanı sıra sahibiyle bağ kurmasını sağlayan bu yürüyüşleri köpeklerin travma geçirmeden huzurlu bir hayat geçirmesini sağlar.

Uzman Veteriner Hekiminizin Bilgisinden Yararlanın

Köpek dostlarımızın bağırsak ve mide hastalıklarına yakalanmaması, anemi gibi beslenme eksikliğinin getirebileceği hastalıklardan korunması çok önemlidir. Bu nedenle uzman veteriner kliniklerinin de tavsiyesine uyarak, en iyi yavru köpek maması seçimlerinin yapılması önemlidir. Yavru kepeklerin dış etkenlere açık bağışıklıklarının güçlenmesi ve kemik gelişimini tamamlayabilmesi için beslenme en önemli unsurlardan biridir. Kedi ve köpeklerin eğitimi ve sağlığı konusunda uzman görüşlerin alınması, basit yaralanmaların önüne geçer. Konuyla ilgili bilgi ve ürünlere  Kurye Mama sitesinden ulaşabilirsiniz

Formun Üstü

Formun Altı