Muş’un Malazgirt ilçesi kaymakamın, İyikomşu köyü imamlarına, ‘çatışmalarda yaşamını yitiren gerillaların’ ve ‘devlete karşı herhangi bir olayda yaşamanı yitirenlerin cenazelerini kaldırmamaları’ şeklinde talimat verdiği iddia edildi. Kaymakam iddiayı kabul etmedi.

Evrensel'den Şerif Karataş'ın haberine göre, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 4 Ekim’de askerlerle girdiği çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Ebru Kaçak’ın ailesi, Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı İyikomşu köyünde 8 Ekim’de taziye kurdu. Malatya Adli Tıp Morgu’nda bulunan üç kadın gerillanın cenazeleri parçalandığından aileler kimlik tespiti için DNA örneği verdi. Aile şimdi buradan çıkacak sonucu bekliyor.

Çatışmada yaşamını yitiren Ebru Kaçak’ın dayısının oğlu Yusuf Tağay, köyde iki cami olduğunu, kaymakamın camilerin imamlarını önce telefonla aradığını daha sonra kaymakamlığa çağırarak, çatışmalarda yaşamını yitiren gerilla ve devlete karşı herhangi bir olaydan dolayı yaşamını yitirenlerin cenazelerinin kaldırılmaması yönünde talimat verdiğini iddia etti.

Tağay, müezzinlerden birinin cenazelere katılacağı yönünde açıklama yaptığını, bunun üzerine kaymakamın imamları tekrar kaymakamlığa çağırdığını ve talimatının müezzinler için de geçerli olduğunu belirttiğini söyledi.

KAYMAKAM İDDİAYI KABUL ETMEDİ

Evrensel'in telefonla ulaştığı Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı’nın özel kalemine iddiaları sorduk. Daha sonra özel kalemi aracılığıyla bize ulaşan kaymakam, iddianın doğru olmadığını ve böyle bir talimat vermediğini söyledi.