İSTANBUL Süreyya Paşa Hastanesi'nde astım ve zatürre hastalığı tedavisi gördüğü sırada ölen 68 kuşağının öncülerinden 73 yaşındaki Ziya Yılmaz, memleketi Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde toprağa verildi. Bir zamanlar THKP-C'nin simge isimlerinden olan Yılmaz'ın cenazesine ailesinin yanı sırada İlyas Salman katılırken, Kadir İnanır da çelenk gönderdi.

Cenazesi bugün memleketi olan Fatsa'nın Bozdağ Köyü Camii'nde öğle namazı ardından kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Cenazeye ünlü sinema sanatçısı İlyas Salman, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, CHP Ordu Eski milletvekili Sami Tandoğdu, Belde belediye başkanları ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Törenin ardından açıklama yapan sinema sanatçısı İlyas Salman; şöyle dedi:

"Nazım Hikmet’in dediği gibi Elveda dünya Merhaba Kâinat. Yaşadığını ispat etti. Ölmedi, halen inançları sürüyor. Biz devrimciler olarak onun yolunda ve ondan önce onunla aynı anlayışı taşıyıp aynı uğurda can veren insanlarımız, alçak gönüllü, sade, insanca, sıcak ve samimi bir sosyalizm yaratma uğruna bundan sonra elimizden gelen her şeyi yapacağız. 1968 yılında THKP-C’den beri tanışıklığımız var Ziya Yılmaz’la. Ziya Yılmaz ölmedi; deliler ve ağaçlar ayakta ölür. Suçlular ise iktidarda geberirler. Hepimizin başı sağ olsun."

Cenazeye Fatsalı olan ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır da çelenk gönderdi.