Kobanililer için Suruç’a gelen Yunanistan Öğretmen Sendikası heyeti, “Kobanêli çocuklar için bir okul yapmayı istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Yunanistan Öğretmen Sendikası üyelerinden oluşan bir heyet Suruç’a geldi. Kobanilileri ziyaret ettikten sonra ülkelerinde başlattıkları “Kobanê ile dayanışma” kampanyası kapsamında topladıkları yardım malzemesini Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teslim eden 9 kişilik heyet, çadır kentlere gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında Amara Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıklama yaptı.

Eğitim Sen Urfa Şube Yöneticileri ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK)yöneticilerinin de katıldığı açıklamada konuşan Yunanistan Öğretmen Sendikası üyesi Thania Vezou, Rojava’da oluşan modelin çok önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Vezou Rojava’d ki savaşa değinerek, “İnsanların kendi toprakları için savaşmaları çok önemli bir yerde duruyor. Bu güzel örnekleri bütün halklar nezdinde büyütmeliyiz” dedi.

‘OKUL İNŞA ETMEK İSTİYORUZ’

Yardım kampanyası ile bu zamana kadar yaklaşık 500 koli yardım topladıklarını belirten Vezou, “Bin 500 Euro yardım parası getirdik. Kampanya tamamlandığında toplanan yardımlarla birlikte tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Sonrasında ise Kobanili çocuklar için bir okul inşa etmek istiyoruz ve bunun da çalışmalarını başlatacağız” diye konuştu.

Kobani ile dayanışma kampanyalarının devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Vezou, Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerinde dayanışma ağlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi. (ANF)