Olağanüstü yemyeşil görüntüsüyle fotoğraf sanatçılarının vazgeçilmez adresi olan Pokut Yaylası, yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor

 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.

 

Özgün mimariye sahip en eskisi 250 yıllık olan 50 civarında ahşap evin bulunduğu geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası, trekking yapmayı sevenler ile fotoğraf sanatçılarının vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor.

 

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Pokut Yaylası ve bu yaylaya 15 dakika mesafedeki Sal Yaylası'na düzenlenen yürüyüşe, yerli ve yabancı turistlerden oluşan 30 kişilik grup katıldı.

 

Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası'na varan ekip, eşsiz güzelliğe sahip doğanın yanı sıra otantik yapıları da görme fırsatı buldular. Burada kamp kuran ekip üyelerinden bazıları foto safari gerçekleştirdi. Daha sonra Sal Yaylası'nı da gezen katılımcılar, eşsiz manzaranın tadını çıkardı.

 

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi Gökay İnan, kulüp olarak doğa tutkunları için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

 

Doğa severlere yöredeki yaylaları tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden İnan, ''Bu gezimizi ise mutlaka gidilip görülmesi gereken dünyanın en güzel yaylalarından biri olan Pokut Yaylası'na gerçekleştirdik'' dedi.

 

Katılımcıların yaylaya hayran kaldığını vurgulayan İnan, ''Pokut Yaylası, eşsiz güzellikleri ile doğa severlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Pokut Yaylası'na günübirlik gelenlerin yanı sıra kamp kurup, geceyi burada çadırlarında geçirenler de oluyor'' diye konuştu.

 

Pokut Yaylası'nın eşsiz güzelliğini görme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu belirten Şenol Gündoğdu ise yaylada gördüğü manzaraya hayran kaldığını söyledi.

 

Gündoğdu, gördüğü eşsiz manzara dolayısıyla Pokut Yaylası'na sürekli gelme duygusuna kapıldığını ifade ederek, "Ne varsa tabiatta var. Bu güzel manzarayı herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum" dedi. (Habertürk)