Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinden göç edenlerin çocukları ve torunları yıllar sonra aile ocağını ziyaret etti...

 

Sarıkaya ilçesine bağlı; Terzili kasabası, Menteşe, Bebek ve Burunkışla köylerinden İstanbul'a göç eden Türkiyeli Ermenilerin çocukları ve torunlarından oluşan 60 kişilik grup anne-babalarının doğduğu toprakları görmeye geldi.

 

İstanbul Kocamustafapaşa Burunkışla Ermeni Derneği Başkanı Hovsep Arzuman, 60 kişilik grupta yeralanların birçoğunun anne ve babasının Sarıkaya doğumlu olduğunu söyledi. Arzuman, "Benim babam da 1922 yılında Burunkışla Köyü'nde doğmuş. Bizler yıllar önce buralardan göçen ailelerin çocukları olarak, babalarımızın ve annelerimizin yaşadığı bu yerleri ziyaret ederek hem duygulanıyoruz hem de dostluk kardeşlik ve hoşgörünün yaşanması adına ziyaretlerimizi düzenli olarak yapıyoruz" dedi.

 

Sarıkaya ziyaretini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyleyen Arzuman, "Bu gezide öncelikle mezarlılarımızı ziyaret ettik ve dini vecibelerimizi yerine getirdik. Daha sonra Terzili kasabasında bizim çok eski şapelimiz mevcut. Hala ayakta. Orada din görevlimiz vasıtası ile dini vecibelerimizi yerine getirdik. Eski günleri andık. Köylerimizde eski komşularımızla anılar tazelendi. Kafilemizde 70-80 yaşlarında büyüklerimiz de mevcut. Onlar da önceden yaşadıkları evleri ziyaret edip komşularıyla muhabbet etme imkanı buldular. Biz bu geziyi, dört yıldır düzenliyoruz. Ben buraya ilk kendi ailemle geldim. Baktık Sarıkaya insanı sıcak kanlı, samimi ve konuksever. Gezilerin devamı geldi." diye konuştu.

 

Arzuman, Sarıkaya gezisine Almanya, Fransa ve Amerika'da yaşayan Ermenilerin de katıldığını ifade etti.

 

Dernek Başkanı Hovsep Arzuman, ziyaretlerde kendilerine yardımcı olan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir'e ve ilçe halkına teşekkür etti. (F5haber)