Edip Akbayram ve daha bir çok sanatçıya verdiği eserlerle tanınan ünlü sanatçı Hasan Hüseyin Demirel önceki gün hayata gözlerini yumdu. Sevdiği kadının evinin önünde kendini yakarak intihar eden Demirel Seni Seven Öldü şarkısıyla tanınıyordu.

Hasan Hüseyin Demirel'in en çok tanınan eserlerinden biri 'Seni Seven Öldü' Edip Akbayram'ın da seslendirmesiyle geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Şarkının sözleri aşkına karşılık bulamayan birinin hayatını kaybetmesini içeriyordu. Hasan Hüseyin Demirel'in sonu da şarkıdaki gibi oldu. Demirel 10 gün önce, aşık olduğu kadının evinin önünde kendisini yaktı. Bu olaydan sonra İstanbul'da bir hastaneye kaldırılan Demirel 10 gün hastanede kaldıktan sonra Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybetti.

YAZDIĞI ŞARKI GERÇEK OLDU

Hasan Hüseyin Demirel, için dün İstanbul Zeytinburnu'nda, Eriklibaba Cemevi'nde bir tören düzenlendi. Sanatçının 20 yıldan fazla bir süredir arkadaşı olan TRT şeflerinden Zafer Gündoğdu Demirel’in yaşamını yitirmesinden dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, “Hasan Hüseyin benim çok eski arkadaşım. Delikanlılıktan beri tanışırız. Öyle kötü bir kaza olduğunu biliyoruz. Akciğer ve karaciğerinde bazı sıkıntılar vardı, çok üzgünüz” dedi.

FACEBOOK’TAN YAZDI 

Demirel kendisini yakmadan önce 22 Şubat 2013 tarihinde Facebook'unda "Aşk için ölme vaktidir..hoşçakalın arkadaşlar..." ifadelerini içeren bir mesaj yayımlamıştı.