HelpAge International adlı yardım örgütünün hazırladığı listedeki yaşlanmak için en kötü 10 ülkenin altısı Afrika'da. Türkiye ise 96 ülkeden oluşan listede 75'inci sırada.
60 yaş üzerindekilerin sosyal ve ekonomik refahı üzerinden yapılan listede başı çeken ülke İsviçre olurken, sonuncuysa Afganistan.
BBC Türkçe’de yer alan habere göre liste gelir güvenliği, sağlık, toplu taşımaya ulaşım, sosyal bağlar ve fiziksel güvenlik gibi unsurlar ölçülerek hazırlandı.
Afrika ülkeleri Malawi, Mozambik, Tanzanya, Zambiya, Ruanda ve Uganda listenin en sonundaki 10 ülkeden altısı oldu.
VERİ TOPLAMA SORUNU
Aslında liste kıtadaki 60 yaş üzeri insanların yaşam kalitesinden daha çok Afrika'daki veri toplama sorununu gözler önüne seriyor.
Kuruluşun Genel Direktörü Toby Porter yeterli veri bulunamadığı için birçok ülkeyi listeye dahil edemediklerini söyledi.
Porter 54 Afrika ülkesinin sadece 11'inde gerekli verileri toplayabildiklerini vurguladı.
Yaşlanmak için en iyi yerler listesi: Türkiye 75. sırada
Yaşlanmak için en kötü 10 ülkenin altısı Afrika'da

YORUM EKLE
1
Yıldırım AKP Genel Başkanlığı'na aday...
2
Economist: Türkiye'de durum 90'lardan daha...
3
Davutoğlu: Abdullah Öcalan'la görüşmemize...
4
Ayşe Günaysu'dan Levent Gültekin'e yanıt
5
HDP'li Sibel Yiğitalp: Cizre'de bebeği...
6
CHP’li Tanrıkulu: Bakan ve Başbakan yalan söylüyor,...
7
Attığı Tweet nedeniyle tutuklanan HDP'li gence...
8
Hürriyet'e saldıran 20 kişi serbest bırakıldı
9
Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole...
10
Cizre’de başından vurulan 12 yaşındaki kız...
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER