Hasta tutuklu Yasemin Karadağ, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nden çıkarılarak, SSK Samatya Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

Bir böbreği olmayan, diğeri de yüzde 18 çalışan, ayrıca yüksek tansiyon hastası olan Karadağ, kemik erimesi nedeniyle boyunun 1,60'dan 1,53'e düştüğünü, 40 kiloya kadar zayıfladığını yazmıştı.

 

CNNTürk'ten Murat Aydın'a konuşan Avukat Taylan Tanay, Karadağ'ın hastaneye yatış işleminin gerçekleştiğini söyledi.

 

Devrimci Halk Kurutuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) üyesi olmaktan 15 yıla kadar hapsi istenen 42 yaşındaki Karadağ, yedi aydır tutuklu.

 

Karadağ ile ilgili tutukluluğun sona erdirilmesiyle ilgili başvurularının olduğunu hatırlatan Tanay, mahkemenin Yasemin Karadağ'ı serbest bırakmadığını; sadece tedavisi için izin verdiğini belirtti.

 

Karadağ'ın hastanede yanında bir asker bulundurulması şartıyla tedavisine başlandığını ifade eden Tanay, kız kardeşinin Karadağ'a refakat etmesi için savcılığa başvurduklarını açıkladı.

 

Ayrıca mahkemeye bir kez daha tutukluluğa itiraz dilekçesi verilecek.

 

MAHKEME BIRAKMIYOR

Karadağ, Kayseri Üniversitesi'nde elektronik teknikerliği okurken, siyasi nedenlerle okuldan atıldı.  DHKP-C üyesi olmaktan 12 yıl hapis yattı. Bir böbreğini cezaevindeyken kaybetti.

 

2004'ün sonunda cezası bitti; sonra birkaç kez gözaltına alındı, tutuklandı ama her seferinde serbest bırakıldı. 2010'da beyin kanaması geçirdi ve bir ay hastanede kaldı.

 

İstanbul Çağlayan Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Şubat'ta görülen ikinci duruşmada, mahkeme Karadağ'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.