Yardım için gönderilen kolunun içine yanlışlıkla giren 5 bin lira, depremzede tarafından yardımsevere iletilmek üzere iade edildi.

“SAĞLIK OLSUN” DEDİLER

Silivri'de yaşayan Şükriye Metin, Van'daki afetzedelere yardım için gönderdiği battaniyenin arasında 5 bin lirasını unuttu. Yardım merkezi Kadıköy'e gelen Metin, yardım TIR'ının yola çıktığını anlayınca, "Anladım ki kolileri bulamayacağız. Bir bardak soğuk su içip Silivri'ye geri geldik" dedi.

Diş Hekimi Cemil Metin, "Silivri Belediyesinin Van'daki deprem için başlatmış olduğu yardım kampanyası için biz de bir koli hazırladık. Hanım o kolinin içinde benim kitap baskım için hazırladığım 5 bin lirayı yanlışlıkla koymuş. Koliler kamyona yüklendiği zaman bizim haberimiz oldu. Bize İstanbul Kadıköy'e gitmemiz söylendi. Oraya da gittik ama orada da kalabalık olduğu için kolileri bulmamız imkansızdı. Anladım ki kolileri bulamayacağız, bir bardak soğuk su içip Silivri'ye geri geldik. Olan bizim kitap parasına oldu. Canımız sağ olsun, sağlık olsun. Bunda da bir hayır vardır diye düşünüyorum" dedi.

VE “SAĞLIK OLDU”

Van’da bir depremzede yardım için İstanbul’dan gönderilen nevresimin içinde bulduğu 5 bin lirayı iade etti.

Geçen hafta toplanan yardımları Erciş’e götüren ekiplerin, Silivri Belediyesi’ne yardım kolisi getiren Cemil Metin’in, nevresimin içinde unuttuğu parayı bulan isminin açıklanması istemeyen depremzedenin parayı geri getirmesiyle buruk bir mutluluk yaşadığı belirtildi.

Depremzedenin teslim ettiği para en kısa zamanda asıl sahibine ulaştırılacak…