Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Marmara bölgesinde ve İstanbul'da da hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin verilerine göre merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ ve Sakarya'da da hissedildi.

AFAD'ın 4.1, Kandilli Rasathanesi'nin ise 4,3 olarak açıkladığı depremin, yerin yaklaşık 14 kilometre altında meydana geldiği belirlendi.

'ARTÇILARI OLACAK MI BUNA BAKACAĞIZ'

İTÜ Öğretim Üyesi, Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, Yalova'da meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Bu 4 büyüklüğündeki deprem hepimizi biraz heyecanlandırdı. Yapılacak şey bunu izlemek, artçıları olacak mı buna bakacağız" dedi.

Prof. Dr. Tüysüz şunları söyledi:

Bu bölge biliyorsunuz çok sayıda deprem üreten faylardan oluşuyor. 1999 depremi bunun hemen doğusunda meydana gelmişti. Büyüklükleri, Avrupa Sismolojik Birliği tarafından 4, AFAD tarafından 4,1, Kandilli tarafından 4,3 olarak veriliyor. Olan deprem karada olan bir deprem. Bu bölgede 4 büyüklüğünde deprem olması bir takım fayların kırılmasına işaret ediyor. Ancak bu herhangi bir depremin öncüsü olarak beklenen bir deprem değildir.

'İSTANBUL İÇİN BÜYÜK RİSK GÖZÜKMÜYOR'

Depremler sığ olursa, hissedilir. 4 büyüklüğünde deprem de yüzeyde hissedilebilecek bir depremdir. Halkımıza geçmiş olsun. Telaş edilebilecek bir şey söz konusu değil. İstanbul'da deprem olmasını beklediğimiz fay, şu anki depremin oldukça kuzeyinde. Şu an o fay üzerinde bir deprem olmadığını söyleyebiliriz. Ancak önemli olan depreme hazırlıklı olmak. Bu konuda 1999'dan bu yana çok çeşitli uyarılar yapıyoruz. Ancak hazırlıklarımızın tamam olmadığı yetkili ağızlar tarafından da ifade edilebilmektedir. Deprem herhangi bir zamanda, herhangi bir anda olabilir.

Marmara Denizi'nin güneyinde olduğu için Bursa çevresi, Tekirdağ civarında deprem hissedilmesi olağandır. Ama bunu kısa bir zaman içerisinde izlemek mümkün olacaktır. Deprem üzerinden çok kısa süre geçtiği için o konuda yeterli bilgi sahibi değiliz. Tahminde bulunmak mümkün.