Kırşehir’de tekbir sesleriyle ateşe verilen HDP’li Eşref Odabaşı’na ait Gül Kitabevi’ndeki yağmadan kurtarılan yaklaşık 1300 ders kitabı, Diyarbakır’a gönderilerek Eğitim-Sen aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Kentte geçen 8 Eylül’de ‘terör protestoları‘ sırasında yakılarak yağmalanan Gül Kitabevi’nin sahipleri, maliyeti yaklaşık 150 bin lira olan yaklaşık 160 torba kitabı öğrencilere dağıtılması için Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne gönderdi.

Diyarbakır’a gelen kitaplar Eğitim-Sen 2 Nolu Şube tarafından önce tasnif edildi, ardından isten temizlendikten sonra öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.

‘YERİNE ULAŞMIŞSA MUTLU OLURUZ’


Kırşehir’de yakılıp, yağmalanan kitabevinin sahiplerinden Sait Akıllı, Türkiye’nin eşitsizlikler ülkesi olduğunu ve bu eşitsizliği yaşayan bölgenin başında ise Doğu ve Güneydoğu’nun geldiğini belirterek, “Biz de Eğitim-Sen aracılığı ile yangından kurtardığımız bu kitapların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için görüştük. Kitapları onlara teslim ettik ve onlar da Diyarbakır’a göndermiş. Kitapları ihtiyaç sahipleri olan öğrencilere gönderdik, yerine ulaşmışsa mutlu oluruz” dedi.