Van’daki depremzedelere anlamlı ve manevi yönü güçlü kampanyalara bir yenisi daha eklendi. Televizyonlarda reklam için gaza gelip milyonlarca lira bağış yaptığını açıklayan, sonra sırra kadem basan ‘şirket’ler her gün haber olmaya devam ederken mütevazı katkılarla Van’ı sarıp sarmalayanlar da boş durmuyor

 

Van'da meydana gelen deprem sonrasında bölge halkına yapılan destek kampanyalarına bir yenisi eklendi. İnternette başlatılan kampanya ile Van'daki depremzedeler için atkı, bere, şal örülüp gönderilecek.

 

Sercan MERİÇ / BİA

 

Van'da 24 Ekim 2011 günü meydana gelen 7.2 şiddetli depremin ardından başlatılan destek kampanyaları sürüyor. Bugüne kadar çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteklerinden sonra, bir destekte "Van için örüyoruz" kampanyası ile başlatıldı.

 

Yaklaşan kış koşulları ve bölgenin coğrafi yapısı ile birlikte artan soğuklukların halkı zor durumda bırakması üzerine "vanicinoruyoruz.com" adlı internet sitesinde kampanya başlatıldı.

 

Sitenin giriş sayfasında yapılan açıklama şöyle: "Deprem yıkıcı, kış soğuk. İnsanlar üşüyor, en çok da bebekler ve çocuklar. Ne yapsak da yetemiyoruz, yetişemiyoruz. Sıcacık evlerimizde, elimize bir fincan sıcak içeceğimizle seyrederken pencereden yağmuru, üşümediğimizden utanır haldeyiz. Bedenimiz sıcacık ama ruhumuz üşüyor aslında. Bizde bundan sonra elimizden geldiğince atkı-bere-yelek-kazak örerek Van'daki bebeklerimize, çocuklarımıza göndererek destekte bulunacağız. Yapabileceklerimiz çok sınırlı, ama iyi hissettiriyor. Daha az utanıyor, daha çok ısıtıyoruz ruhlarımızı."

 

Projenin uygulamaya konmasında ve sitenin açılmasında görevli Alev Durmuşoğlu konuyla ilgili bianet'e açıklamalarda bulundu.

 

"KARGO ŞİRKETLERİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

 

Projenin geniş katılımlı olabilmesi için kargo şirketlerinden ve yün dükkanlarından sponsorluk ihtiyaçlarının bulunduğunu belirten Alev Durmuşoğlu, "Herkesin elinden geldiğince katkıda bulunmasını bekliyoruz. Kampanya kapsamında örülenleri toplayacak ve kolilere yerleştirerek Van'a göndereceğiz. Van'da bulunan sağlıkçı arkadaşlarımız bunları halka, özellikle bebek ve çocuklara dağıtacak. Kampanyamızı bugün duyurduk ve çok güzel destekler aldık. Umarım bu devam eder" dedi. (SM/HK)

 

Kampanya hakkında bilgi almak için www.vanicinoruyoruz.com adresini ziyaret edebilirsiniz.